Cum dezactivezi mesajele scrise de mână pe iPhone în iMessage

Cum dezactivezi mesajele scrise de mână pe iPhone în iMessage

Mesajele scrise de mână pe iPhone au fost introduse odată cu lansarea iOS 10, dar modul în care au fost implementate s-ar putea să nu încânte pe oricine.

Sistemul de operare pe care îl găsiți preinstalat pe orice iDevice se află într-o permanentă evoluție. Fiecare versiune nouă introduce câteva elemente în plus, iar în cazul iOS 10 a fost schimbat radical modul în care putem redacta mesaje. Subit, am avut parte de un nou magazin virtual prin care am putut descărca aplicații ce se ancorează în mesaje și oferă opțiuni suplimentare. Numărul noutăților a fost atât de mare pe partea de iMessage încât am dedicat un articol întreg modului în care puteți profita de ele.

În mod inevitabil, trebuiau să existe însă și probleme. Nu este vorba neapărat de bug-uri sau vulnerabilități, ci de mici detalii de implementare care s-ar putea să frustreze anumiți utilizatori de iPhone cu vechime care nu prea reușesc să-și dea seama cum pot reveni la modul clasic de a scrie un mesaj. Cea mai frustrantă componentă din această categorie ține de modul în care redactați mesaje prin poziționarea telefonului pe orizontală.

Cei care își doreau să scrie mesaje rapid pe iPhone, întorceau ecranul pe verticală și aveau parte de o tastatură de dimensiuni generoase pentru o eficiență sporită. După lansarea iOS 10, dacă întoarceți telefonul pe orizontală, vă apare o fereastră prin intermediul căreia puteți scrie de mână. Mesajele scrise de mână pe iPhone sunt atractive uneori, dar ar trebui să există o soluție rapidă pentru a scăpa de ele. Apropo, mesajele scrise de mână se pot expedia doar posesorilor de iPhone în format iMessage.

Pentru a dezactiva mesajele scrise de mână pe iPhone, după ce ați întors iPhone-ul pe orizontală, trebuie să apăsați pe butonul din dreapta jos. Din acea interfață, simbolul tastaturii readuce în prim plan tastatura virtuală standard, iar aceasta nu va mai pleca nicăieri până la noi ordine. Indiferent câte mesaje veți scrie, pe orizontală, tastatura virtuală va fi prima afișată. Pentru a reactiva mesajele scrise de mână, faceți un tap pe simbolul din dreapta jos al tastaturii virtuale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: