Cum dezactivezi istoricul locațiilor pe macOS High Sierra

, 20 Oct, 19:00

În High Sierra a fost introdusă o funcție care te-ar putea deranja. De aceea, ar fi bine să știi cum dezactivezi istoricul locațiilor pe macOS.

macOS High Sierra nu s-a reflectat într-o actualizare semnificativă de funcționalitate pentru posesorii de Mac, dar include câteva detalii care s-ar putea să-ți facă viața mai ușoară, mai ales dacă ai un iDevice prin preajmă. În același timp, ca de fiecare dată, există câteva particularități pe care ar fi bine să nu le treci cu vederea, deși aparent sunt benefice. În această listă intră monitorizarea istoricului locațiilor prin care ți-ai folosit laptopul.

macOS High Sierra salvează un istoric al adreselor prin care îți desfășori activitatea. Respectiva listă este intitulată Significant Locations. Conform oficialilor Apple, respectiva opțiune are rolul de a facilita afișarea de informații utile și relevante legate de locația în care te afli în Maps, Calendar sau Photos. Este important de reținut că aceste informații nu sunt partajate cu Apple, ci sunt stocate local pe sistemul tău. Cu alte cuvinte, nu este neapărat o problemă că sunt păstrate acele informații, dar ar fi bine să știi cum dezactivezi istoricul locațiilor pe macOS.

Pe un sistem cu macOS High Sierra, accesează System Preferences. Pe prima linie din partea de sus, te interesează Security & Privacy. Fă click pe lăcățelul galben din stânga jos și tastează-ți parola pentru a debloca opțiunile de pe ecran. În dreapta sus, fă click pe Privacy, apasă pe Location Services în stânga și la capătul listei de opțiuni din dreapta optează pentru Details din dreptul System Services.

În noua fereastră, vei vedea o bifă în dreptul opțiunii Significant Locations. De aici o poți debifa și ai rezolvat cazul. Sfatul meu este însă să apeși pe Details din nou și să vezi exact ce tip de informații sunt stocate acolo. Opțional, poți apăsa pe Clear History dacă vrei să elimini din sistem istoricul locațiilor. Orice modificare efectuată în aceste ferestre se va efectua în timp real și nu necesită o confirmare pe Ok sau Apply.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail