Cum cauți într-o pagină web și o mărești ca să vezi mai bine

Cum cauți într-o pagină web și o mărești ca să vezi mai bine

În funcție de timpul pe care îl petreci online, este doar o chestiune de timp până te lovești de o situație în care ți-ai dori să știi cum cauți ceva într-o pagină web.

Mare este grădina internetului și nu face decât să crească și mai mult de la o zi la alta. Din păcate, această mare de conținut devine din ce în ce mai dificil de navigat pe zi ce trece. Orice pagină web vizitezi, este aproape imposibil să nu te lovești de un munte de reclame care, de multe ori, îți face imposibilă sarcina de a găsi ceea ce cauți. Ai crede că rezultatul unei căutări pe Google te duce exact unde ai nevoie, dar nu este deloc așa.

Din cauza multor site-uri care încearcă să te forțeze la un scroll infinit, precum Facebook, riști să găsești ceva interesant pe Google, dar când dai click pe respectivul link, să-ți dai seama că nu ești unde trebuie. În acel caz, greșeala nu este la gigantul din Mountain View, ci la modul în care este dispusă informația pe site-ul din fața ochilor tăi. Într-un astfel de set de circumstanțe, cel mai bine ar fi să ai în vedere cum cauți ceva într-o pagină web.

Răspunsul simplu este CTRL + F pe Windows sau CMD + F pe Mac. Această combinație simplă de taste este o referință la Find (Căutare). Indiferent de browserul pe care îl folosești, Firefox, Chrome, Edge sau Safari, după ce ai apăsat pe CTRL + F sau CMD +F, în dreapta sus vei avea o fereastră discretă în care poți tasta ceea ce cauți. Apeși pe Enter și cu fiecare apăsare pe acea tastă îți va fi evidențiată fiecare instanță a cuvântului căutat. Astfel, indiferent cât de mare este o pagină web, în câteva secunde vei ajunge la ceea ce te interesează.

Ca bonus, dacă textul dintr-o pagină web este prea mare sau prea mic pe ecran, poți folosi CMD + + pe Mac sau CTRL + + pe Windows pentru a mări conținutul de pe ecran. Reversul este de asemenea valabil, doar că trebuie să apeși pe CMD + – sau CTRL + – pentru a micșora o pagină web. Cu CMD + 0 sau CTLR + 0, resetezi conținutul de pe ecran la 100%. Merită reținut că nivelul de zoom definit pe o pagină web este memorat de browser și nu se resetează automat, doar manual.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: