Google lansează Search Lite, aplicația care consumă puțin internet și funcționează pe 2G

Google lansează Search Lite, aplicația care consumă puțin internet și funcționează pe 2G

În încercarea să facă mai ușoară viața celor care nu au parte de conexiuni rapide la internet, Google Search Lite te ajută să găsești informații utile cu trafic puțin.

Cei de la Google au lansat mai multe programe optimizate pentru trafic redus. Deși nu întâmpinăm nici un fel de probleme în țara noastră când vine vorba de conectivitate Wi-Fi și date celulare, sunt foarte multe țări cu o populație numeroasă în care majoritatea personelor stau pe GPRS și nu au acces la 4G sau 3G. În acele situații se va preta de minune Google Search Lite.

Disponibilă momentan doar în Play Store din Indonesia, Google Search Lite este cea mai nouă aplicație a companiei americane. Conform celor de la Android Police, programul este unul foarte ușor de folosit, deși se vede că încearcă să consume cât mai puține resurse hardware și internet. În acest utilitar, având în vedere că are Search în titlu, poți efectua căutări prin cuvinte tastate sau comenzi vocale. În loc să intri însă într-o interfață încărcată cu animații similară cu un browser, ai butoane simple, clare, care te duc la „bucata” din motorul de căutare de care ai nevoie.

Un tap pe Google News îți deschide imediat știrile locale, dar poți căuta informații pe orice alte subiecte. Detalii despre vreme sau afaceri din zonă sunt tot la un tap distanță. Ai nevoie de imagini sau vrei să traduci rapid un text, există un buton dedicat pentru asta în Google Search Lite. În final, această aplicație generează un trafic de date infim și, dacă perioada de teste va fi încununată de succes, este foarte probabil să o vedem disponibilă și în alte teritorii de pe mapamond.

Lansarea Google Search Lite vine la aproximativ un an după ce a ajuns YouTube Go în Google Play, o altă aplicație optimizată pentru conexiuni lente la internet.

google_search_lite_indonesia_2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: