Cum ajunge bătrânul joc Pong în lumea reală printr-o masă smart

Pong este unul dintre primele jocuri video din toate timpurile, iar respectiva experiență este acum disponibilă sub forma unei mese smart.

Mulți sunt de părere că Pong este primul joc video. Acesta a fost transpus în console de gaming standalone încă din 1972 și este proprietatea intelectuală a celor de al Atari. Deși grafica titlului de acum 45 de ani nu se mai pretează pentru sistemele moderne sau consolele actuale, asta nu înseamnă că nu-și mai găsește locul în sufrageriile amatorilor de jocuri clasice.

Pornind de la această premisă, un grup de ingineri pasionați au creat o masă reală de Pong ce ne aduce aminte de mesele de fussball. Aceasta este însă mult mai deșteaptă și caută să obțină finanțare pe Kickstarter. Având designul unei mese de cafea supradimensionate, creația din clipul de mai sus poate fi achiziționată pe parcursul campaniei cu 1100 de dolari. Cel mai probabil, în magazine va ajunge cu un preț mai mare.

Noua masă de Pong va incorpora o combinație elaborată de tehnologie avansată și elemente simple de mecanică. Vor fi incluși magneți, motoare, senzori optici și multe alte instrumente pentru a recrea experiența titlului din 1972 în confortul căminului. Pentru ca masa să fie multifuncțională, este foarte simplu să ascunzi controalele atunci când nu te joci. În plus, mai sunt incluse în această carcasă impozantă porturi de încărcare USB și un sistem audio puternic cu conectivitate Bluetooth. Astfel, vă puteți asculta muzica preferată de pe mobil în momentul în care vă învingeți cel mai bun prieten la Pong. Deși este puțin probabil ca un astfel de sistem să se preteze într-o sală modernă de jocuri, un modul pentru funcționarea cu monezi este de asemenea inclus cu scopul de vă recupera investiția.

Brandingul ostentativ cu Pong de pe laterale este opțional, deși oferă un farmec aparte produsului și amintește posesorului că deține un produs licențiat de cei de la Atari. Campania și-a depășit deja targetul de 250.000 de dolari, iar primele exemplare vor fi livrate în luna decembrie a acestui an.

Alexandru Puiu
11:30 10.04.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video