Muzeul jocurilor video are cele mai rare console și jocuri din lume

Muzeul jocurilor video din Dallas, Texas, s-a deschis recent și găzduiește o colecție incredibilă de elemente ce îi for fascina pe împătimiții acestui hobby.

The National Videogame Museum are o mulțime de piese rare sau chiar unice în colecția sa, fie că vorbim de jocuri din ”epoca de aur” a gaming-ului sau de prototipuri de console ce n-au văzut lumina zilei. Multe dintre piesele expuse aici au fost create într-un singur exemplar, cum ar fi o casetă cu Nintendo World Championship sau singurul Atari 2600 alb din lume.

Cu toate acestea, muzeul jocurilor video nu conține doar exponate închise cu lacăt, ci pune la dispoziția utilizatorilor și o mulțime de console și jocuri ce pot fi încercate, fie că doriți ceva clasic sau ceva mai apropiat de prezent, potrivit ArsTechnica.

Majoritatea colecției ce este acum expusă în cadrul muzeului a fost adunată în urmă cu mulți ani, când majoritatea sistemelor și prototipurilor de casete valorau mai nimic. Cu toate acestea, în ultimii ani, colecția a primit piese foarte rare ca donații din partea unor fani, ce doresc ca obiectele lor de preț să fie păstrate și vizionate și de generațiile viitoare.

Colecția din muzeul jocurilor video este cel puțin impresionantă, și chiar dacă nu veți ajunge prea curând acolo, galeria foto din acest articol vă oferă câteva puncte cheie ale jocurilor și consolelor ce sunt găzduite aici. De unele lucruri poate ați auzit, în timp ce altele au șanse foarte mari să fie o noutate.

Citește și:
Etichete: