Creatorii popularului Journey au anunțat Sky doar pentru Apple TV și iOS

Journey este unul dintre cele mai premiate jocuri din toate timpurile, iar creatorii săi au decis să creeze un nou titlu doar pentru Apple TV și iDevice-uri.

Thatgamecompany s-a aflat în spatele unora dintre cele mai interesante jocuri create vreodată și au primit premii dintr-o varietate foarte mare de domenii. Creații precum Flow, Flower sau Journey au beneficiat de premii VGA, Bafta, Grammy, Annie Awards, Game Developers Choice Awards sau Dice Awards.

Journey, cel mai recent dintre ele a fost lansat doar pentru PlayStation 3 și PlayStation 4 în 2012, respectiv 2015, dar a ajuns să facă parte din colecția permanentă a Muzeului de Artă Americană Smithsonian. Coloana sonoră la Journey a primit numeroase premii și a ajuns să fie disponibilă pe vinil. Soundtrack-ul a fost realizat de  Austin Wintory, care a mai colaborat în trecut cu Thatgamecompany pentru realizarea ambianței din Flow.

În mod surprinzător, fondatorul studioului Thatgamecompany a fost pe scena de la Steve Jobs Theatre pentru a dezvălui noul său joc. Acesta va fi lansat în curând, fără o dată precisă confirmată și va fi intitulat Sky. Aparent, Jenova Chen a semnat un parteneriat de exclusivitate cu Apple, iar Sky va putea fi jucat doar pe Apple TV și terminalele cu iOS.

Având în vedere că Sky păstrează rețeta jocurilor anterioare ale companiei, nu poate fi clasificat cu ușurință. În teorie, poate fi văzut ca un joc de aventură. În practică, dezvoltatorul l-a descris ca fiind un joc romantic de aventură socială. În orice caz, din trailer se pare că va fi foarte pașnic și relativ simplist, fiind perfect pentru interacțiunea cu telecomanda de la Apple TV.

Deși au trecut cinci ani de la Journey și mulți sunt de părere că alegerea Apple TV ca platformă pentru noul titlu este ciudată, Jenova Chen este convins că a făcut alegerea potrivită. Acesta este un jos creat special pentru a fi jucat și împărtășit cu cei dragi și cu membrii familiei. Rămâne să vedem care va fi prețul și data de lansare pentru Sky.

Alexandru Puiu
19:51 13.09.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video