Cea mai rapidă mașină electrică din lume pare scoasă din filmele SF [VIDEO]

Cea mai rapidă mașină electrică din lume, cunoscută ca TC-X, mătură pe jos cu Tesla și pare scoasă din filmele SF ale anilor 1970.

Tesla a deținut o perioadă recordul pentru cea mai rapidă mașină electrică din lume la capitolul accelerație, însă lucrurile s-au schimbat în urmă cu câteva zile. Mașina despre care vorbim acum, însă, pare că a ieșit dintr-un film SF al anilor 1970 și e gata să se ia la trântă cu orice mașină pe care ar aduce-o Elon Musk pe pistă.

TC-X este creația lui Hans-Henrik Thomsen și Glenn Nielsen, cunoscuți ca True Cousins. Aceștia au creat de la zero trenul de rulare al mașinii și au adus-o pe circuit, pentru a-i testa accelerația.

TC-X a stabilit un record mondial pentru o cursă de 1/8 mile, sau 200 de metri, reușind să parcurgă distanța în doar 4,89 de secunde, la o vieză maximă de 231km/h. True Cousins au mai parcurs o dată traseul și au scos un timp de 4,9 secunde, astfel că TC-X a devenit cea mai rapidă mașină electrică din lume, din punct de vedere al accelerației.

Mașina a făcut progrese importante în ultimii doi ani, după ce în 2015 seta un record cu 5,7 secunde. TC-X reușea la acea vreme să ajungă la 100km/h în doar 1,5 secunde, iar bateriile reușeau să livreze 2.200 de cai putere pentru până la cinci secunde, explicând accelerația foarte rapidă.

Recordul general al mașinilor electrice este deținut de un automobil denumit Panic in Detroit, însă acesta urmărește tiparul clasic de dragster, în timp ce TC-X este o mașină full-body. Cu toate acestea, True Cousins speră să depășească și recordul acesteia, de 4,75 secunde.

17:19 17.08.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video