31 iul. 2017 | 07:49

Cât de rapid va fi iPhone 8: au apărut deja primele teste

VIDEO ACTUALITATE

Nu s-a lansat încă iPhone 8, dar câțiva băieți creativi au găsit un artificiu prin intermediul căruia să-i testeze performanța iminentului gadget.

Cred că a trecut mai bine de jumătate de an de când am avut parte de primele zvonuri referitoare la iPhone 8. Viitorul smartphone de top al celor de la Apple va fi anunțat luna viitoare și nu ar trebui să dureze mai mult de două  săptămâni până când va ajunge în oferta operatorilor de telefonie. Până atunci însă, se pare că ne putem deja forma o opinie despre viteza sa în raport cu iPhone 7.

Clipul de mai sus a fost realizat de cei de la PhoneBuff și pleacă de la o premisă interesantă cu scopul de a testa performanța nelansatului iPhone 8. Practic, în comparația iPhone 8 VS iPhone 7, s-a folosit cel mai recent iPad Pro în locul viitorului telefon de top. Din prisma realizatorilor clipului, metodologia de testare este una validă și a funcționat la fel de bine în urmă cu un an.

Premisa este simplă. iPhone 7 este construit în jurul unui SoC Apple A10 Fusion pe 10 nanometri. SoC-ul A10X Fusion din iPad Pro este semnificativ mai sprinten decât A10, dar folosește același proces de fabricație. Conform zvonurilor, SoC-ul A11 ce-și va găsi loc în iPhone 8 nu va veni la pachet cu o schimbare a tehnologiei de fabricație. Ca urmare, A11 are mari șanse să fie apropiat de performanța A10X Fusion.

În altă ordine de idei, nu este exclus ca Apple să decidă includerea unui procesor mult mai rapid în iPhone 8 decât în iPad Pro, dar această posibilitate este puțin probabilă. Revenind însă la testul de mai sus, iPad Pro este semnificativ mai rapid decât iPhone 7 în majoritatea testelor. Au existat câteva circumstanțe în care smartphone-ul Apple a ieșit în fața tabletei, dar s-ar putea să fi avut legătură cu faptul că un iPad face eforturi pentru a afișa un volum mult mai mare de informații.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele