17 aug. 2017 | 09:20

Barack Obama a cucerit internetul cu un mesaj emoționant despre rasism

ACTUALITATE
Barack Obama a cucerit internetul cu un mesaj emoționant despre rasism

Cu doar câteva cuvinte inspirate despre evenimentele din Charlottesville, Barack Obama a reușit să depășească toate recordurile de popularitate de pe Twitter.

Este foarte greu să faci o postare virală pe Twitter folosind doar câteva cuvinte. Este și mai greu să faci acest gest folosind o afirmație simplă, fără o fotografie încărcată de vedete. Se pare însă că Barrack Obama a reușit această performanță și, prin gestul său, a depășit orice performanță anterioară în domeniu.

Postarea a fost publicată la 3.06 dimineața pe 13 august 2017, la scurt timp după evenimentele dezastruoase din Charlottesville. La momentul respectiv, foarte mulți îl criticau pe Donald Trump pentru o atitudine evazivă față de extremiștiii și naționaliștii din spatele evenimentului. În timp ce președintele Americii s-a ferit să condamne grupurile de neo-naziști din motive necunoscute, fostul președinte a postat o afirmație simplă atașată unei imagini încărcate de substanță.

„Nimeni nu se naște încărcat de ură pentru o altă persoană din cauza culorii pielii, a istoricului sau a religiei…” Acestea sunt cuvintele care formează cel mai îndrăgit tweet de pe mapamond. La momentul redactării acestui material, a primit peste patru milioane de like-uri și 1,5 milioane de retweet-uri. De reținut însă că nu sunt cuvintele lui Obama, ci este un citat din Nelson Mandela.

Ca referință, fostul record de popularitate pe Twitter a fost ocupat de gândurile de empatie ale Arianei Grande după atacul terorist de la Manchester de acum câteva luni. Acea postare are 2,7 milioane de like-uri. Pe poziția a treia în clasament se află selfie-ul din 2014 realizat de Ellen DeGeneres cu o serie de vedete la premiile Oscar. Imaginea respectivă are 2,4 milioane de like-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele