Un autobuz autonom a fost implicat într-un accident rușinos

Un autobuz autonom a fost implicat într-un accident rușinos

La scurt timp după ce a ajuns pe străzile din Las Vegas, un autobuz autonom a atins performanța de a fi implicat într-un accident ce putea fi evitat.

În Statele Unite se fac din ce în ce mai multe experimente cu mașini autonome pe străzi obișnuite. Deși multe dintre autoturismele care intră în trafic cu astfel de abilități au la volan un șofer de rezervă, au început deja să existe și excepții. În acest ritm, s-ar putea să nu așteptăm cinci ani până când un autobuz fără șofer va fi responsabil de realizarea unor curse de tranzit prin marile orașe ale lumii.

Până când astfel de programe vor fi implementate la nivel global, doar în Las Vegas te poți urca într-un autobuz fără șofer. Proiectul este unul foarte recent. Nu mai puțin de o oră s-a aflat un autobuz autonom prin orașul american până când a ajuns să fie implicat într-un accident. Nu au existat victime, iar mașina nu a suferit pagube semnificative. În schimb, ne-a demonstrat că vor mai trece mulți ani până când astfel de creații conduse de inteligență artificială se vor putea compara cu un șofer uman.

Mini-busul cu pricina are opt locuri și poartă numele de Navya. Materializarea sa a fost posibilă cu ajutorul a două companii, AA și Keolis. Traseul pe care era menit să circule nu a fost foarte mare, câțiva kilometri în cartierul Fremont East din Las Vegas. Deși în orice accident în care va fi implicată o mașină autonomă se vor grăbi mulți să dea vina pe mașină, în acest caz particular, responsabilitatea este undeva la mijloc. Nu de alta, dar autobuzul a staționat în momentul în care un șofer neatent al unei camionete a început să facă niște manevre cu spatele. În respectivul proces, camioneta a intrat în contact cu bara de protecție de la autobuzul autonom.

Persoanele care se afla în mini-bus s-au frustrat teribil de faptul că, în loc să plece singur pe loc pentru a preveni accidentul, autoturismul a optat pentru staționare. Un oficial al autorității responsabile de proiect a afirmat că, deși situația este una neplăcută, microbuzul a procedat exact cum ar fi trebuit. Practic, a detectat o posibilă coliziune și a frânat cu scopul de a o evita. Nu putea să prevadă că un alt șofer va intra în el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: