03 nov. 2017 | 14:00

Apple nu are nevoie de iPhone X, își face banii din iCloud și iTunes

ACTUALITATE
Apple nu are nevoie de iPhone X, își face banii din iCloud și iTunes

Având în vedere speculațiile din ultimele luni, Apple ar fi trebuit să se confrunte cu un trimestru fiscal rușinos, dar realitatea a fost cu totul alta.

Apple a lansat iPhone X. Câțiva norocoși vor pune mâne pe cel mai atrăgător, extravagant și scump smartphone ieșit vreodată din Cupertino. Cu o zi înainte de acest eveniment însă, compania americană și-a publicat rezultatele financiare pe cel mai recent trimestru fiscal. E important de reținut că valorile publicate nu includ livrările de iPhone 8 sau iPhone 8 Plus, deci nu putem ști cât de slabe au fost vânzările.

În orice caz, Apple continuă să vândă iPhone-uri ca pâinea caldă. Într-un trimestru în care utilizatorii ar fi trebuit să fie mai precauți cu upgrade-urile, deoarece urmau să apară modele noi, gigantul din Cupertino a livrat 46,7 milioane de unități, cu 2,6 procente mai mult decât în urmă cu un an. Lansările de iPad și iPad Pro din ultima jumătate de an au dus la o creștere a vânzărilor de tablete de 11 procente, până la 10,3 milioane de unități livrate. După câțiva ani de vânzări în scădere pentru tablete, este evident că ultimele modele au fost foarte inspirate. Până și vânzările de Mac-uri au crescut cu 10% față de acum un an, până la 5,3 milioane de unități.

Pentru că Apple trece prin cea mai bună perioadă din istoria companiei, segmentul de servicii nu putea să o ducă deloc prost. Nu mai puțin de 8,5 miliarde de dolari au fost obținute în trei luni din AppStore, Apple Music și iCloud. Cu o creștere de 34% față de aceeași perioadă a anului trecut, este evident că tot mai mulți utilizatori intră în ecosistemul Apple și se abonează la serviciile companiei. Nu știm exact câteva Apple TV-uri sau exemplare de Apple Watch s-au vândut, dar acea divizie a companiei a înregistrat o creștere de 36% până la 3,23 miliarde ded olari.

Apple a înregistrat pe ultimele trei luni încasări de 52,6 miliarde de dolari, cu 12 procente mai mult decât în aceleași luni din 2016. Această valoare astronomic s-a reflectat într-un profit net de 10,7 miliarde de dolari, cu o creștere de 19% de la an la an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele