16 nov. 2017 | 05:00

Aplicația care-ți arată cum sunt, de fapt, femeile fără machiaj

ACTUALITATE
Aplicația care-ți arată cum sunt, de fapt, femeile fără machiaj

Aplicația pe care o așteptau toți bărbații cârcotași. Ca să nu vă mai plângeți că femeile își ascund imperfecțiunile sun ”o tonă de machiaj”, aplicația asta îl dă jos pentru tine.

MakeApp este o aplicație specifică secolului XXI, asta-i clar. MakeApp utilizează inteligența artificială pentru a arăta oamenii, de la vecini până la celebritățile de la Hollywood, fără pic de make-up pe față. Dacă până acum s-au făcut aplicații cu sute de filtre, care să înfrumusețeze, MakeApp este poziționată la extrema cealaltă pentru că te urâțește sau, mă rog, după cum spun unii, te arată pe tine, așa cum ești.

Scopul aplicației este unul subiectiv, pot spune. Ea vrea să demonstreze că oamenii au mai multă încredere în ei, în special femeile, atunci când sunt machiate. Nu e de mirare că MakeApp a fost creată de o asociație de la Kremlin. În orice caz, există și câteva filtre care adaugă un strat subțire de machiaj, ceea ce face din MakeApp un concept, nu o tehnologie.

La urma urmei, versiunea fără machiaj este tot un filtru, iar ideea că cineva ar putea avea nevoie de o aplicație care să-l ajute să-și dea seama cum arată chipul cuiva, celebritate sau nu, este puțin ridicolă, recunosc. Am citit un comentariu despre această aplicație care spunea că, de acum, datorită aplicației MakeApp, hărțuirea sexuală va fi diminuată și asta pentru că bărbații își vor mai pierde din interes când vor vedea cum arată, de fapt, tipa. Asta e puțin tragi-comic.

Lăsând asta la o parte, oricine deține un smartphone își poate descărca aplicație. Primele cinci imagini descărcate în aplicație, pe care vrei să le ”dezbraci” sunt gratuite, după care vei plăti câte un dolar pentru fiecare imagine.