Kremlin se intoarce la masini de scris, din motive de securitate

, 16 Iul, 10:30

Pentru ca email-urile au ajuns sa fie cam riscante in ceea ce priveste trimiterea de documente confidentiale, computerele din ecuatie.

Kremlin Rusia Masini de scris calculatoare

In zilele noastre, din ce in ce mai multe documente confidentiale ajung pe internet, iar este o dovada clara a acestui fapt. Pana si faptul ca intreaga activitate a WikiLeaks graviteaza in jurul publicarii de documente guvernamentale este un motiv de ingrijoare pentru autoritatile internationale.

La un moment dat, exista un banc cu radacini in realitate cat se poate de autentice. Rusii au folosit un creion mecanic in spatiu in loc sa investeasca o suta de milioane de dolari pentru a crea un pix care scrie in gravitatie zero. Pe un sistem similar, autoritatile de la Kremlin au decis ca toate documentele importante vor fi de acum inainte tehnoredactate la o masina de scris electrica. Ce-i drept, atata timp cat nu exista o conexiune la internet, este mult mai usor sa sa mentii un mediu izolat. Nu mai putin de 14.900 dolari au fost investiti pana la aceasta ora pentru aceasta tranzitie de la digital la analogic.

Din ecuatia de mai sus nu putea lipsi insa un aspect de modernitate. Masinile de scris electrice tiparesc litere si cuvinte prin intermediul unor matrici unice. Astfel, datorita acelui ,,model” se poate afla foarte usor sursa fiecarui document care va ajunge pe internet. ,,S-a decis ca va fi extinsa practica crearii de documente de hartie”.

Cateodata, lucrurile chiar sunt simple si nu implica firewall-uri de sute de milioane de dolari.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail