06 sept. 2017 | 11:45

AMD lansează Ryzen Pro: când va fi disponibil în România și pe ce echipamente

ACTUALITATE
AMD lansează Ryzen Pro: când va fi disponibil în România și pe ce echipamente

La IFA 2017 am aflat despre primul laptop de gaming cu Ryzen, acum despre dezvoltarea procesorului către zona enterprise. 

AMD a anunțat disponibilitatea noilor procesoare desktop AMD Ryzen Pro destinate sectoarelor enterprise și public, cu respectarea celor mai stricte cerințe pentru fluxuri intensive de lucru. Cu până la opt nuclee fizice, Ryzen Pro asigură timpi de răspuns foarte mici în aplicații pretențioase folosite în mediul enterprise. De asemenea, asigură puterea de calcul necesară pentru fluxuri de lucru multitasking.

Soluțiile desktop cu procesoare Ryzen Pro vor fi disponibile în perioada următoare prin intermediul companiilor ca Dell, HP și Lenovo. Astfel, Dell Optiplex 5055 și HP EliteDesk 705 vor fi disponibile în următoarele săptămâni, la fel și Lenovo ThinkCentre M715. În ultimul trimestru al anului ajung pe piață laptopurile Lenovo ThinkPad A475 și A275, iar procesoarele Ryzen Pro mobile vor fi disponibile în prima jumătate a lui 2018.

Seria AMD Ryzen Pro a fost anunțată în această vară. Pe lângă puterea de calcul oferă și soluții eficiente de securizare a datelor prin tehnologii de securitate cibernetică și criptografice implementate la nivel hardware. Acestea ar trebui să reducă numărul cazurilor în care sunt exploatate vulnerabilități software din sistem enterprise. De asemenea, procesoarele AMD dispun și de secure boot, fTPM (firmware Trust Platform Module), AES, și Windows 10 Enterprise security.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele