15 nov. 2017 | 19:00

Adobe Scan îți transformă toată galeria foto în PDF-uri

VIDEO ACTUALITATE

Există foarte multe aplicații de mobil care se laudă cu posibilitatea scanării documentelor, dar Adobe Scan vine la inventatorii PDF-ului și funcționează bine.

Cei de la Adobe au făcut o treabă foarte bună în ultimii ani când vine vorba de extinderea portofoliului de aplicații pentru smartphone-uri și tablete. Astfel, abonații la Creative Cloud au putut profita în deplasare de o mare parte dintre funcțiile programelor pe care le utilizează pe desktop sau notebook.

Fără a avea vreun echivalent pe Windows sau OS X, Adobe Scan a fost lansată la începutul acestui an pentru iOS și Android. După cum îi spune și numele, aplicația cu pricina este menită să te ajute să scanezi fișiere și să le transformi în PDF-uri editabile. Practic, efortul din spate implica și o componentă de OCR menită să identifice fiecare caracter din documentul tipărit.

Tot Adobe Scan avea însă o limitare importantă derivată din modul în care era menită să funcționeze. Chitanțele, facturile și celelalte documente din galeria foto pe care le-ai acumulat înainte să instalezi Scan nu puteau beneficia de aceeași transformare în PDF. Din fericire, acel handicap s-a remediat prin intermediul celei mai recente variante a programului.

Noul Adobe Scan disponibil gratuit în Apple AppStore și Google Play apelează la un algoritm avansat de inteligență artificială pentru a-ți găsi toate documentele din galeria foto ce se pretează să fie transformate în PDF. La pasul următor, fără intervenția utilizatorului, documentele cu pricina sunt importate în Adobe Scan.

În comunicatul de presă aferent acestei lansări, oficialii companiei americane sunt foarte entuziasmați de performanța Adobe Sensei, numele inteligenței artificiale. Prin prisma faptului că îți găsește documentele risipite printre fotografii, Adobe Scan te ajută să economisești o cantitate semnificativă de timp. În plus, acest detaliu tehnic s-ar putea să transforme noua aplicație Adobe în preferata celor care interacționează cu o mulțime de documente, dintre care cele mai multe ajung pe telefon.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele