Xiaomi Mi Mix – telefonul visurilor voastre e de vânzare

Xiaomi Mi Mix ar putea fi unul dintre cele mai futuriste concepte de smartphone, cu excepția faptului că acesta este un gadget care, în mod autentic, se comercializează.

Fără a fi subiectul unor zvonuri sau multiple speculații, cum se întâmplă cu vârfurile de gamă de la Apple sau Samsung deja de câțiva ani, Xiaomi tocmai a anunțat Xiaomi Mi Mix. Acesta este telefonul visurilor multor dintre noi și, dacă mă chinui un pic, s-ar putea să găsesc și un film SF în care personajele folosesc un dispozitiv similar pentru a comunica.

Farmecul noului Xiaomi Mi Mix sălășluiește în lipsa unei rame pe trei dintre cele patru laturi ale sale, în contextul în care nici rama inferioară nu este foarte mare. În total, din fața aparatului, 91,3% este acoperită de un ecran de care vă puteți bucura. Tocmai din acest motiv, deși are o diagonală exagerată pentru un telefon, de 6,4 inci, este foarte probabil să nu depășească dimensiunile unui iPhone 7 Plus de 5,5 inci. Cu alte cuvinte, vorbim totuși de un smartphone care, cu un efort minim, poate fi folosit cu o mână în cea mai mare parte a timpului.

Cei de la Xiaomi reprezentau deja un jucător important în domeniul gadgeturilor, dar cu noul Xiaomi Mi Mix au reușit cu siguranță să dea lovitura, cu condiția să reușească să-l producă suficient de repede. Nu de alta, dar momentan a fost anunțat doar pentru piața din China, la un preț surprinzător de accesibil de 516$ începând cu 4 noiembrie, fără vreo promisiune pentru Europa sau Statele Unite. La această valoare, beneficiați de o configurație hardware de top, foarte similară cu a noului Pixel de la Google: Snapdragon 821 de Qualcomm, 4GB RAM și o cantitatea foarte generoasă de 128GB spațiu de stocare. Pentru aproximativ 70 de dolari în plus, vă bucurați de un upgrade 6GB RAM și 256GB spațiu de stocare.

[readmore]

Apropo, deși partea din față se rezumă la a fi un ecran, iar grosimea sa este infimă, a avut totuși loc și de o mufă de căști împreună cu un DAC de 192Khz și 24biți pentru o calitate audio peste medie. Partea de captură este asigurată de o cameră principală de 16 megapixeli cu phase-detect autofocus și o a doua cameră pentru selfie-uri care se află sub ecran. Acumulatorul este de 4400 mAh.

La capitolul detalii, pentru ca o astfel de creație să fie posibilă, senzorul de proximitate a fost înlocuit cu un sistem de ultrasunete, în timp ce difuzorul clasic pentru apeluri a fost înlocuit cu un difuzor piezoelectric ce folosește rama metalică pentru a genera sunete. Are oare rost să mai insistăm și pe faptul că acesta este un dual SIM sau ne rugăm să vină pe canele oficiale sau mai puțin oficiale în România?

Sursa: The Verge
Etichete: