Xiaomi Mi Note 2 este un phablet asemănător Samsung Galaxy Note 7

Xiaomi Mi Note 2 este un phablet asemănător Samsung Galaxy Note 7

Chinezii de la Xiaomi au lansat noul Mi Note 2, un telefon care seamănă extrem de mult cu Samsung Galaxy Note 7.

În urma problemelor cu bateria, Samsung a rechemat toate dispozitivele Samsung Galaxy Note 7 și a decis să oprească producția. Însă cei care apreciază designul respectiv și sunt dispuși să opteze pentru un terminal Xiaomi, ar putea alege noul phablet Mi Note 2. Chinezii l-au lansat oficial în urmă cu puțină vreme și, după cum era de așteptat, lista de specificații este una impresionantă.

Așa cum indicau și zvonurile apărute în urme cu ceva vreme, Xiaomi Mi note 2 include un ecran OLED de 5,7 inci, cu funcția Force Touch și cu o rezoluție QHD, de 1440 x 2560 pixeli. De asemenea, pentru ca lucrurile să meargă ca unse, telefonul se bazează pe un procesor de la Qualcomm de ultimă generație, modelul Snapdragon 821. Acesta are un design quad-core și oferă și o placă video Adreno 530. El funcționează alături de 4GB sau 6GB RAM, iar autonomia este garantată de o baterie cu o capacitate de 4.070 mAh.

După cum menționează Verge, terminalul este disponibil în două variante. Una dintre ele include 4GB RAM și 64GB capacitate de stocare, având prețul de 413 dolari. Cealaltă vine la pachet cu 6GB RAM și 128GB pentru datele personale și va costa în jur de 516 dolari. Pe spate, Xiaomi Mi Note 2 are un sistem de camere duble pe spate, cea mare având un senzor Sony IMX318 de 23 de megapixeli, iar cea secundară beneficiază de un senzor IMX738, de 12 megapixeli. Camera pentru selfie-uri are 8 megapixeli.

Chinezii au inclus și funcția Quick Charge, astfel încât dispozitivul să poată fi încărcat într-un timp extrem de scurt. De asemenea, telefonul oferă funcția Mi Pay, cât timp activați funcția NFC. În ceea ce privește designul, nu trebuie decât să vă uitați la câteva imagini pentru a observa asemănările dintre Mi Note 2 și Samsung Galaxy Note 7.

Citește și: