WhatsApp pentru Android primește cel mai important update

WhatsApp pentru Android primește cel mai important update

WhatsApp beneficiază deseori de actualizări, dar cel mai important update adus versiunii de Android a programului a fost lansat astăzi.

În urmă cu aproximativ o lună au început să circule zvonuri legate de un experiment făcut de cei de la WhatsApp în India. Era vorba de o funcție de streaming ce se activa automat in-app în momentul în care făceați un tap pe un clip pe care tocmai l-ați primit de la un prieten. În contextul în care, în trecut, trebuia să descărcați complet un film primit prin WhatsApp pentru a-l putea vedea, acest nou sistem de streaming vă ajuta să mai câștigați timp.

Funcția de streaming a clipurilor pe care le primiți este disponibilă tuturor utilizatorilor de WhatsApp pe Android și, cel mai probabil, în câteva săptămâni va ajunge și la posesorii de iPhone. Funcția este utilă mai ales în situația în care vă desfășurați cea mai mare parte a activități în zone cu conectivitate la internet limitată. Astfel, în loc să așteptați 2-3 minute pentru a vedea un scurt metraj de un minut, redarea acestuia se va iniția automat în 30 de secunde sau mai puțin.

Cel mai mult vor profita de opțiunea de streaming persoanele care au activată funcția de descărcare manuală a atașamentelor recepționate pe WhatsApp. Dacă aveți activat download-ul automat, deși puteți vedea clipul în cauză în timp real, la final îl veți avea descărcat și în galerie, atât în momentele în care sunteți pe Wi-Fi, cât și în situația în care folosiți o conexiune celulară de date.

Utilizatorii de WhatsApp pe iPhone au de ceva timp posibilitatea transmiterii de GIF-uri animate, iar acest update adus versiunii de Android include și această opțiune. Utilizatorii pot trimite un GIF folosind butonul de atașat fișiere din fereastra de conversație. Opțional, veți putea decupa imaginea animată înainte de expediere. WhatsApp vă va crea automat un director marcat Animated GIFs pentru a stoca animațiile primite.

Noua versiune de WhatsApp pentru Android poate fi descărcată folosind acest link de Google Play.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo