Facebook nu va mai colecta datele utilizatorilor WhatsApp din Europa

Facebook nu va mai colecta datele utilizatorilor WhatsApp din Europa

Diverse organizații din Europa au pus presiune asupra celor de la Facebook în ultima perioadă.

În ultimele luni, Facebook a avut mai multe probleme în Europa, iar acum, rețeaua socială a decis să ia o măsură drastică. Potrivit informațiilor furnizate de publicația Verge, Facebook a decis să nu mai colecteze informațiile utilizatorilor europeni ai aplicației WhatsApp. Din câte se pare, asta înseamnă că informații persoanelor din Europa care folosesc serviciul de mesagerie nu vor mai fi transmise către rețeaua socială.

În același timp, însă, Facebook menționează că aceasta ar putea fi o schimbare temporară. ”Sperăm să putem continua conversațiile noastre detaliate cu autoritățile din Regatul Unit și alți oficiali”, a specificat rețeaua socială. Facebook a achiziționat WhatsApp în schimbul sumei de 19 miliarde de dolari în anul 2014, însă nu a început să adune informațiile legate de utilizatori decât în luna august a anului curent.

Încă de atunci, decizia a fost criticată de numeroase organizații îngrijorate în legătură cu confidențialitatea datelor, iar 28 dintre acestea au semnat chiar o scrisoare deschisă, pe care au trimis-o pe parcursul lunii trecute.

Recenta decizie vine în condițiile în care germanii obligaseră deja Facebook să oprească toate activitățile de acest gen, întrucât reprezentau o încălcarea a legii cu privire la protecția datelor naționale. În prezent, autoritățile din Franța, Italia și Marea Britanie investighează cu atenția practicile companiei.

Cât despre WhatsApp, aceasta rămâne în continuarea una dintre cele mai populare aplicații de chat de pe mapamond, iar asta se datorează și actualizărilor regulate de care are parte. În încercarea de a nu face vreo greșeală ce afectează o mare parte dintre utilizatorii aplicației, echipa de dezvoltatori din spatele WhatsApp testează de fiecare dată noi funcții pe un public restrâns. Tocmai din acest motiv, ajungem să vedem online diverse capturi de ecran cu funcții noi la care nu avem încă acces.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: