05 dec. 2016 | 07:14

Ce telefoane nu vor mai rula WhatsApp în 2017

ACTUALITATE
Ce telefoane nu vor mai rula WhatsApp în 2017

Amatorii de smartphone-uri clasice vor fi nevoiți în 2017 să facă upgrade la telefon, dacă vor să mai ruleze WhatsApp.

Deși la nivel global, foarte mulți posesori de smartphone-uri au tendința de a-și schimba telefonul o dată pe an sau la doi ani, există și foarte multe excepții de la această regulă. Un număr semnificativ de utilizatori țin un telefon 4 sau 5 ani. Până când acesta nu se strică în mod iremediabil, continuă să fie utilizat. Din păcate, în asemenea circumstanțe, motivația pentru upgrade s-ar putea să vină din altă parte și să aibă legătură cu aplicațiile de care depindeți în fiecare zi.

Cei mai mulți dintre noi folosesc WhatsApp. Respectiva aplicație de chat cu peste un miliard de utilizatori a fost compatibilă încă de la lansare cu majoritatea telefoanelor inteligente disponibile pe piață. Chiar și dacă foloseați un Nokia cu Symbian, în urmă cu câțiva ani ați fi putut instala WhatsApp. Din momentul în care a început să includă posibilitatea realizării de apeluri audio și, mai recent, video, creatorii WhatsApp și-au dat seama că foarte multe dispozitive nu pot face față unor funcții atât de avansate, iar suportul pentru ele va fi întrerupt.

Se știa de mult timp că la finele acestui an se va mișcora lista aparatelor care pot rula WhatsApp, dar acum aflăm mai multe detalii despre problemele de compatibilitate care vor apărea în curând. Surprinzător este faptul că problemele nici măcar nu se vor rezuma la dispozitive BlackBerry sau Windows Phone, ci și iPhone-uri mai vechi și smartphone-uri cu versiuni vechi de Android.

Începând cu 1 ianuarie 2017 nu vor putea rula WhatsApp cei care folosesc un telefon cu Android 2.1 și 2.2. De aceeași problemă vor suferi posesorii de smartphone-uri cu Windows Phone 7 și iOS 6. În ultima categorie intră utilizatorii de iPhone 3GS care nu și-au mai putut face upgrade de firmware. În privința posesorilor de telefoane BlackBerry cu BBOS și BlackBerry 10, aceștia vor folosi în continuare WhatsApp până la mijlocul lui 2017.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele