Spotify renunță definitiv la Windows Phone

Spotify renunță definitiv la Windows Phone

Microsoft începe să aibă probleme majore în ceea ce privește popularitatea Windows Phone pe smartphone-uri. Nimic nu este mai dureros decât momentul în care companii importante renunță să mai lanseze aplicații actualizate pentru sistemul tău de operare.

În ultimele săptămâni, tot mai multe platforme învechite au ajuns în centrul atenției. După ce WhatsApp a anunțat că până la finele acestui an va renunța să mai suporte terminale cu sistemul de operare BlackBerry și nu numai, a sosit momentul ca Spotify să facă un gest similar.

Unul dintre cele mai populare servicii de streaming de pe mapamond a venit zilele trecute cu o veste foarte proastă pentru utilizatorii de dispozitive portabile cu Windows Phone. Au încetat oficial suportul pentru aplicația mobilă de Windows, deci vă puteți lua gânduri de la versiuni noi. ,,Putem confirma că Windows Phone 8.x nu mai suportat. Puteți să folosiți în continuare aplicația Spotify pe dispozitivele asociate, dar nu va mai beneficia de update-uri ulterioare, iar aplicația nu va mai putea fi descărcată. Ne cerem scuze pentru inconveniență.

După cum se poate vedea în email-ul primit de mai mai mulți utilizatori, destinul aplicației Spotify este cât se poate de clar. În continuare veți putea asculta muzică prin intermediul ei, dar în cazul descoperirii unui bug sau al apariției unei vulnerabilități in-app, acelea nu vor fi sub nici o formă remediate. Funcțiile noi implementate de Spotify în aplicațiile omonime de iOS sau Android, de asemenea, nu-și vor găsi calea către gadgeturile voastre cu Windows.

Cei care sperau că prin achiziția unui smartphone cu Windows 10 Mobile vor fi imuni la această veste proastă, pot renunța la acest gând. Nu de alta, dar momentan nu există o aplicație Spotify nativă pentru Windows 10 și nici nu se știe dacă va apărea vreodată una. ,,În ceea ce privește Windows 10, nu putem spune la acestă oră dacă și când o unealtă specifică va fi lansată. În orice caz, imediat după ce avem ceva nou, veți primi o notificare pe dispozitivul vostru că un update este gata de descărcare și instalare.