04 oct. 2016 | 10:23

Un iPhone 7 te-ar putea lăsa fără loc de muncă

ACTUALITATE
Un iPhone 7 te-ar putea lăsa fără loc de muncă

Dacă ai de-a face cu politici dubioase ale angajatorului, un iPhone 7 te-ar putea trimite acasă fără să mai ai un cuvânt de spus în această privință.

Astfel de informații vin de această dată din China, unde se pare că situația angajaților cu probleme nu este un caz izolat. O companie medicală și un spital au început să-i aibă în vizor pe posesorii noului flagship de la Apple și deja printre angajați circulă documente care atestă informațiile primite de la directori.

Nanyang Yongkang Medicine Company este prima companie unde o astfel de situație a fost raportată. Un memo trimis angajaților le transmite acestora explicit să nu își cumpere un iPhone 7 sau un iPhone 7 Plus. Firește, directiva poate fi ignorată de către angajați, dar asta presupune ca aceștia să-și dea, pur și simplu demisia. Documentul a devenit viral pe rețelele de socializare chineze și a fost preluat și de către BBC, care a efectuat și o traducere a acestuia, citată de digitaltrends.com.

document-iphone-7-china

Când vine vorba de știri atât de ciudate, există întotdeauna posibilitatea să fie false sau cel puțin exagerate. Cu toate acestea, compania a confirmat veridicitatea documentului, într-un interviu dat unui post de știri local. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt afirmă că documentul nu era împotriva noului iPhone. Compania dorea să încurajeze angajații să petreacă mai mult timp alături de familii și să cheltuie banii astfel, în loc să-și cumpere un smartphone scump. Nimeni nu a fost încă lăsat fără slujbă din această cauză.

O situație similară se întâmplă la un spital chinez. Aici, angajații nu sunt în pericol de a-și pierde locul de muncă, dar cei ce au un iPhone 7 ar putea să aibă posibilități mai mici de promovare și șanse mai mici la creșteri salariale. Decizia spitalului de a constrânge angajații să evite cumpărarea unui iPhone 7 vine după ce un angajat și-a cheltuit trei salarii pe noul telefon.

Managerul spitalului a declarat că nu are o problemă cu iPhone-ul în mod direct, ci cu prețul acestuia. Fiind un adept al frugalității, i se pare absurdă ideea că oamenii se împrumută sau chiar își vând organe pentru a cumpăra cel mai nou telefon de pe piață.