Un hacker român a fost condamnat la închisoare în America pentru furt de indentitate

Un hacker român a fost condamnat la închisoare în America pentru furt de indentitate

Un hacker român a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru „orchestrarea” unei scheme de furt de identitate, prin care au fost furate date sensibile de la companii din New Jersey, SUA.

Aparent, datele respective includeau raporturi financiare și amprente. Numele hackerului e Mircea-Ilie Ispasoiu, are vârsta de  31 de ani și este originar din Drobeta-Turnu Severin. Acesta a pledat vinovat înainte ca judecătorul Kevin McNulty să îi dea sentința de trei ani de închisoare, potrivit NJ.

Hackerul lucra pe un post de administrator de sisteme într-o instituție financiară importantă din România în perioada august 2011-februarie 2014. Acesta a spart rețelele retailerilor, firmelor de securitate, cabinetelor medicale și ale altor indivizi, ca parte dintr-o schemă extinsă de furt de nume de utilizatori și parole, informații personale și datele cardurilor de credit și debit, spun procurorii.

Acțiunile lui Ispasoiu au compromis sistemul informatic al unei companii de securitate, care analiza informaţiile de background ale angajaţilor. Ispasoiu a furat informaţiile persoanle ale angajaţilor, inclusiv amprentele. Potrivit documentelor, erau „țintite” și afaceri din Nort Brunswick și Montclair. În afară de sentința de trei ani de închisoare, Ispasoiu va mai trebui să restituie o sumă în valoare de aproximativ 907 mii de dolari. Acesta a fost arestat în 2014 de serviciile secrete americane și de autoritățile române.

De asemenea, luna aceasta a fost condamnat la închisoare și hackerul Guccifer în urma unei negocieri cu procurorul responsabil de caz, care a primit 52 de luni de închisoare. Cazul împotriva sa a fost construit în jurul a două acuzații, pentru care a și pledat ca fiind vinovat. Este vorba de ,,accesare neautorizată a unui computer protejat și furt de identitate agravat”, acțiuni care, pe parcursul mai multor luni, au vizat atât șefi de stat și personalități politice, cât și vedete de la Hollywood.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: