Un hacker român căutat de francezi, găsit de polițiștii români în ”Hackerville”

Un hacker român căutat de francezi, găsit de polițiștii români în ”Hackerville”

Orașul Râmnicu Vâlcea este cunoscut în străinătate sub numele de ”Hackerville”. De ce ar avea un orășel din județul Vâlcea un asemenea remune internațional? Pentru că de acolo s-au dat unele dintre cele mai mari țepe pe Internet, iar o parte considerabilă din populația orașului este implicată în acțiuni de spamming sau hacking. 

Orașul intră din nou în atenția autorităților internaționale din cauza unui hacker originar din Călimănești (tot județul Vâlcea), care a fost descoperit de polițiștii români în Râmnicu Vâlcea.

El era căutat de autoritățile franceze pentru numeroase infracțiuni cibernetice și ar putea sta în pușcărie un an și șase luni.

„Un bărbat pe numele căruia autoritățile franceze au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor infracțiuni informatice, a fost depistat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române. Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, un bărbat de 29 de ani, din orașul Călimănești, care era urmărit internațional. Pe numele acestuia, autoritățile judiciare franceze au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni de fraudă informatică, comise pe teritoriul Franței la începutul anului 2012”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu, potrivit Agerpres.

Hackerul român a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Curții de Apel Pitești, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile franceze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: