09 dec. 2016 | 15:05

Un Galaxy S6 a explodat într-un avion și a provocat un incendiu la bord

ACTUALITATE
Un Galaxy S6 a explodat într-un avion și a provocat un incendiu la bord

Ar fi fost bine pentru Samsung să nu mai auzim de telefoane explozive sud coreene, dar un Galaxy S6 tocmai a explodat zilele trecute într-un avion.

Scandalul Galaxy Note 7 a avut consecințe dezastruoase pentru gigantul sud coreean. Pe lângă pierderile financiare de proporții, care au dus compania pe locul la capitolul profit din mobile, după Huawei, se pare că procesul de returnare în fabrică al aparatelor nu s-a finalizat nici la această oră. În continuare există persoane care se ambiționează să păstreze respectivele gadgeturi, chiar dacă nu le mai pot folosi pentru a iniția apeluri sau a naviga pe internet.

În altă ordine de idei însă, în ultimele luni, am auzit de câteva situații în care au explodat și alte telefoane Samsung, deși acelea pot fi clasificate ca fiind cazuri izolate și nu aveți de să vă faceți neapărat griji. Cel mai recent astfel de scenariu s-a desfășurat zilele trecute pe parcursul unui zbor China Airlines. Era vorba de cursa CI027 ce zbura spre Taipei.

Merită reținut că Galaxy S6 este un telefon din 2015 și că, numărul exploziilor în care a fost implicat respectivul aparat nu este semnificativ. Acest detaliu nu micșorează însă riscul potențial de proporții în care au fost implicați toți pasagerii zborului cu pricina. Nu de alta, dar orice flacără necontrolată într-un mediu presurizat, precum cabina unui avion, poate avea consecințe dezastruoase într-un timp surprinzător de scurt.

Proprietarul telefonul îl folosea, când acesta a explodat și i-a provocat arsuri destul de mari în palme. Partea bună este că angajații de la bordul aeronavei au fost foarte operativi în a remedia situația și a preveni alte incidente. Ulterior, telefonul a fost pus într-o găleată cu gheață până la aterizare. Consiliul de Siguranță al Zborurilor din China a inițiat o investițigație pentru a afla cauza exactă a evenimentului. Din nou, merită avut în vedere că vorbim de un incident izolat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele