Noi detalii privind cauza telefoanelor Note 7 explozive

Noi detalii privind cauza telefoanelor Note 7 explozive

Samsung a înregistrat cel mai dificil an din ultimele decenii din cauza exploziilor Galaxy Note 7, dar nici acum nu există o confirmare oficială pe marginea motivului.

În ultimele luni au existat numeroase speculații legate de motivele pentru care mai multe telefoane Galaxy Note 7 au explodat în diverse colțuri ale mapamondului. Foarte mulți au fost tentați să creadă că o serie de baterii defectuoase au fost vinovate. Din momentul în care noi serii de aparate au ajuns pe piață cu alte baterii și aceleași probleme, a devenit evident că respectivul scenariu era greșit.

Un set de argumente probabile pe marginea acestui subiect au fost publicate în urmă cu câteva zile de cei de la Instrumental. Anna Shedletsky și Samuel Weiss sunt de părere că principalul responsabil pentru această situație dezastruoasă este designul prea ambițios al telefonului combinat cu un hardware multe prea performant.

În principiu, au mai fost câteva voci care au dat vina pe designul exterior al telefonului, dar această confirmare suplimentară este însoțită de alte câteva argumente suplimentare. Anna și Samuel au atras din nou atenția asupra faptului că, dacă bateriile ar fi fost responsabile de probleme, înlocuirea lor ar fi soluționat cazul. Cei de la Samsung și-au dat însă seama că situația este mult mai complicată decât atât și s-au simțit nevoiți să le retragă complet de pe piață.

Singurul mod în care bateriile au fost vinovate de explozii, are legătură cu spațiul foarte limitat în care au fost integrate. ,,O baterie mai mică realizată folosind parametrii standard de producție ar fi rezolvat problema exploziilor și umflăturilor. Dar, o baterie mai mică ar fi redus autonomia sub cea a predecesorului – Galaxy Note 5, cât și sub cel mai mare competitor, iPhone 7 Plus.

O altă soluție preventivă ar fi fost ca Samsung să urmeze procedurile standard de testare independentă, în loc să-și testeze singuri telefoanele. A existat și o presiune foarte mare pe sud coreeni să aducă ceva nou pe piață înaintea Apple, iar această grabă s-ar putea să fi compromis un pic procedurile de testare.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo