Un chinez și-a vândut fiica pentru a-și cumpăra un iPhone

Un chinez și-a vândut fiica pentru a-și cumpăra un iPhone

Nu este prima oară când auzim de cineva care a încercat să vândă lucruri neobișnuite în speranța achiziției unui iPhone, dar nu s-a mai întâmplat ca cineva să-și comercializeze bebelușul în vârstă de câteva zile.

În trecut am detaliat circumstanțe în care, tot în China, diverși tineri și-au vândut organe în mod ilegal pentru a pune mâna pe cel mai nou iPhone sau iPad. De această dată, un gest la fel de ilegal a implicat comercializarea unui copil.

Astfel de situații sunt foarte macabre, dar cu siguranță nu trebuie trecute cu vederea, dacă nu din alt motiv, măcar pentru a ilustra condițiile financiare din diverse colțuri ale lumii. De curând, un tânăr în vârstă de 19 ani din China și-a vândut fiica în vârsă de doar 18 zile unui strâin pentru o sumă de 23.000 yuan – aproximativ 3500 de dolari. Cu acei bani, imediat s-a dus să-și cumpere un iPhone și o motocicletă.

Tranzacția descrisă mai sus a fost încheiată între un tânăr cu numele de A Duan în orașul Tong’an, o localitate din provincia Fujian. Deși este foarte ușor să judecăm întregul set de circumstanțe ca fiind absurd, totul are de fapt legătură cu condițiile financiare precare.

A Duan nu a terminat liceul la momentul respectiv, iar mama copilului nici măcar nu împlinise 16 ani. Detaliile vânzării au fost stabilite online pe o platformă de chat foarte populară în China intitulată QQ. În fața poliției, cumpărătorul a afirmat că a cumpărat fetița pentru sora sa. Partea cea mai ciudată a întregii ecuații e că mama copilului nici măcar nu a știut că un astfel de gest este ilegal. ,,Și eu am fost adoptată și foarte mulți din orașul meu natal își vând copiii pentru că nu își permit să-i crească. Chiar nu am știut că este ilegal.

Întreaga situație s-a încheiat cu condamnarea vânzătorului la trei ani de închisoare, în timp ce mama a primit o sentință suspendată de 2 ani și jumătate. Cumpărătorul nu a fost penalizat și continuă să aibă grijă de fetiță.

Citește și: