07 dec. 2016 | 18:13

Top jocuri multiplayer: titluri de care te poți bucura alături de prieteni

FEATURE
Top jocuri multiplayer: titluri de care te poți bucura alături de prieteni

Acest top jocuri multiplayer include câteva dintre cele mai populare jocuri din ziua de azi.

Când vine vorba de jocuri multiplayer, dezvoltatorii au uneori o contribuție la fel de importantă la succesul acestora precum comunitățile. Astfel, un titlu nu poate fi distractiv dacă acea comunitate căreia i-a dat naștere este plină de hackeri sau alți oameni care strică experiența altora.

În alcătuirea noului top jocuri video multiplayer, am luat în considerare mai mulți factori, precum numărul total de jucători înregistrați, numărul de jucători zilnici pe platforme precum Steam și review-urile criticilor. Având în vedere aceste lucru, să vedem care sunt titlurile pe care am ales să le includem în acest top cu jocuri multiplayer.

Top jocuri video multiplayer – League of Legends

LoL se numără de ani de zile printre cele mai de succes jocuri, iar popularitatea sa nu dă de înțeles că ar putea scădea. În 2014, League of Legends a devenit cel mai popular Massive Multiplayer Online Role Playing Game. Creația celor de la Riot Games era în acea perioadă jucată intens de aproximativ 11,9% dintre toți jucătorii de MMORPG-uri. Între timp, LoL a mai pierdut teren pe unele piețe extrem de importante. Overwatch, de exemplu, a devenit cel mai popular joc din internet cafe-urile din Coreea de Sud, reușind în acest fel să întreacă League of Legends. Jocul creat de Riot Games ocupa prima poziție de patru ani de zile, iar în cazul în care vreți să-l încercați, îl puteți descărca de aici.

Cel mai bun joc multiplayer: DOTA 2

După cum scrie și pe pagina de Steam a jocului, Dota a început ca o modificare realizată de jucători pentru Warcraft 3 și a ajuns unul dintre cele mai populare jocuri online din lume. Urmând tradiția altor nume precum Counter-Strike, Day of Defeat, Team Fortress, Portal sau Alien Swarm, Dota 2 a rezultat angajând producătorii care au construit mod-ul și oferindu-le șansa să creeze un joc de sine stătător cu ideile lor și cu ajutorul echipei profesioniste de programatori și artiști de la Valve. Este disponibil în mod gratuit pe Steam, platformă pe care este în mod constant cel mai jucat titlu.

Cele mai bune jocuri multiplayer – CS:GO

Oricine este interesat de realizarea unui reboot ar trebui să învețe de la cei care s-au ocupat de Counter-Strike: Global Offensive. Acesta este unul dintre cele mai populare titluri de pe Steam și din domeniul sporturilor electronice, iar skin-urile și diversele elemente din joc au dat naștere unor piețe unde sunt efectuate schimburi pe sume uriașe de bani. CS:GO poate fi cumpărat de aici.

GTA Online

Având în vedere că avem de-a face cu un top jocuri multiplayer, era imposibil să nu includem și GTA Online. Deși la început nu s-a bucurat de un succes important, GTA Online, lansat în anul 2013, a devenit din ce în ce mai bun pe parcurs, grație numeroaselor patch-uri implementate de către Rockstar. Elementul online a făcut din Grand Theft Auto V, unul dintre cele mai populare jocuri mutiplayer în această perioadă.

Top jocuri multiplayer – Team Fortress 2

Team Fortress 2 a fost extrem de lăudat de critici și de comunitatea de gameri pe parcursul timpului, devenind în urmă cu câțiva ani de zile un joc gratuit pe Steam. Clasele sunt extrem de bune construite și echilibrate, însă jocul a trecut printr-o perioadă dificilă. Chiar și așa. se menține în topul celor mai accesate jocuri de pe Steam.

The Division

În acest moment, sunt șanse ca mulți dintre voi să ridicați din sprâncene. Până la urmă, am inclus într-un top jocuri multiplayer unul dintre cele mai criticate titluri din acest an. Division a pornit extrem de bine, reușind să stabilească un record pentru cei de la Ubisoft, însă, din cauza nenumăratelor probleme (precum echipamentul și armele extrem de slabe pe care le găseai, sau inamicii extrem de puternici, mai ales în ultimele niveluri de dificultate), a avut parte de o scădere drastică a numărului de jucători.

La ceva timp după lansarea patch-ului 1.3, mulți oameni deja renunțaseră la Division. Dar, spre deosebire de cei care s-au ocupat de No Man’s Sky, dezvoltatorii de la Massive nu au abandonat jocul și comunitatea. Aceștia au ascultat cu atenție cererile jucătorilor, au amânat un întreg DLC și au lansat patch-ul 1.4, care a rezolvat un număr uriaș de probleme. Au continuat să îmbunătățească experiența cu patch-ul 1.5, iar DLC-ul Survival, care este deja disponibil pe Xbox One și PC și care va ajunge pe PS4 pe 20 decembrie, adaugă o nouă dimensiune jocului. În concluzie, dacă ați renunțat la Division pe parcurs, merită să-i dați o nouă șansă acum.

Top jocuri multiplayer – Rust

Rust este unul dintre acele jocuri care are câte ceva pentru toată lumea. Desigur, fiecare dintre activitățile propuse de acesta include colaborarea, iar asta a făcut din el unul dintre cele mai populare titluri de pe Steam. Însă comunitatea din care faceți parte este extrem de importantă în Rust, astfel că utilizatorii pot avea parte de experiențe extrem de diferite. Pe de o parte, poți ajunge pe un server de excepție, în care lucrezi împreună cu camarazii tăi pentru a fortifica un loc și în care te implici constant în lupte distractive cu alte grupuri. Pe de altă parte, poți ajunge pe un server populat de jucători care împușcă prima persoană pe care o întâlnesc.

Overwatch

Vă spuneam în luna iunie a acestui an că Overwatch a devenit cel mai popular joc din internet cafe-urile din Coreea de Sud. A reușit în acest fel să întreacă League of Legends, în condițiile în care jocul creat de Riot Games ocupa prima poziție de patru ani de zile. Secretul succesului de care s-a bucurat Overwatch este reprezentat de varietatea personajelor și dinamismul din timpul partidelor. Fiecare dintre personajele incluse are propria sa armă și propriile abilități, unice. Acestea sunt echilibrate foarte bine, astfel că, nici în ziua de azi, după o serie de update-uri, nu există o formulă magică de alcătuire a echipei prin care veți avea victoria garantată.

Top jocuri multiplayer – Rainbow Six: Siege

Înainte de a încerca Rainbow Six: Siege, mi se părea greu de crezut că un joc care îmi va da în continuu impresia că mă aflu în cs_assault (harta din Counter-Strike) ar putea să fie foarte distractiv. Dar Siege este cu totul altceva. Într-adevăr, are câteva minusuri. Nu puțini au fost cei scandalizați de faptul că numai un membru al echipei își poate alege un operator anume. ”Dacă există posibilitatea să nu joc cu operatorii pe care îi deblochez, de ce mă mai străduiesc?”, întrebau aceștia. De asemenea, după cum am mai spus, jocul necesită o cantitate enormă de timp dacă vrei să deblochezi totul fără a cheltui bani. Însă experiența de care aveți parte în timpul luptelor și senzația că luptați alături de coechipieri pentru un scop comun (spre deosebire de toate situațiile în care fiecare se concentrează pe scorul său) merită pe deplin.

Battlefield 1

Nu cred că sunt multe lucruri care au rămas nespuse în legătură cu Battlefield 1. Cu una dintre cele mai bune campanii dintre toate shooterele lansate în acest an și cu un element multiplayer cât se poate de solid, Battlefield 1 se numără printre cele mai bune jocuri din acest an. După cum probabil știți deja, acțiunea are loc în primul război mondial, așa că armele pe care le veți folosi vor fi unele extrem de învechite, iar printre vehicule se vor număra unele dintre primele avioane și primele tancuri.

BONUS – Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2 a împlinit de curând vârsta de șapte ani de zile, dar, după părerea mea și a multor altor gameri, oferă chiar și în ziua de azi cea mai bună experiență multiplayer dintre toate titlurile Call of Duty. Printre elementele care au ajutat la crearea gameplay-ului fantastic s-au numărat varietatea mare de arme și echipamente pe care jucătorii le puteau folosi, perk-urile și, nu în ultimul rând, hărțile.

Jocul s-a bucurat de un succes uriaș, în ciuda multor probleme acuzate de gameri pe parcurs. Unii, de exemplu, susțineau că ACR-ul (pușca de asalt) este mult prea puternic, din moment ce reculul lipsește aproape în totalitate. Alții s-au plâns în legătură cu numărul mare de hackeri, în timp ce jucătorii din anumite țări nu găseau suficienți oameni cu care să intre în meciuri.

Trecând peste toate aceste lucruri, trebuie să știți că Modern Warfare 2 are câteva sute de jucători în mod constant pe Steam, așa că nu veți avea probleme în a găsi un Team Deathmatch, sau un Search and Destroy. Într-adevăr, limita de 7.500 a scorului este oarecum deranjantă, din moment ce face extrem de dificilă obținerea celor mai puternice killstreak-uri (precum bomba nucleară), dar chiar și așa, MW2 nu avea cum să lipsească din acest top jocuri multiplayer.