Tesla nu se vinde oricui: Elon Musk își selectează clientela

Tesla nu se vinde oricui: Elon Musk își selectează clientela
09:30 04.02.2016

Deși are foarte multe afaceri profitabile, se pare că Elon Musk are suficient de mult timp liber încât să se ocupe și de vânzările de Tesla la nivel micro.

Foarte mulți internauți au fost entuziasmați sau s-au arătat ofensați în momentul în care CEO-ul celui mai mare producător de mașini electrice din lume a decis, într-un mod aparent arbitrar, să nu vândă cuiva o mașină. Era vorba de recent anunțatul SUV Tesla Model X. În acest context însă, ,,aparent” este cuvântul cheie, deoarece Musk s-a gândit foarte bine înainte să blocheze vânzarea respectivului automobil către un investitor din California cu numele Stewart Alsop.

Comanda pentru mașina deloc ieftină a fost anulată în urma unei postări foarte agresive pe blogul personal al lui Alsop în care acesta își exprima părerea personală despre evenimentul de lansare al Tesla Model X. Postarea, pe care o puteți găsi în întregime aici, avea titlul foarte ostentativ ,,Dragă @ElonMusk, ar trebui să vă fie rușine”. În acel editorial, autorul îl mustra pe CEO-ul Tesla pentru că participanții la conferința de lansare pentru  Model X au fost nevoiți să aștepte câteva ore până la începerea efectivă a prezentării, urmând ca la final să mai aștepte alte câteva ore pentru a conduce efectiv automobilul într-un test drive. Partea ciudată este că după această experiență descrisă cu patos ca fiind jalnică, investitorul american tot s-a grăbit să facă o precomandă la mașină.

În final, Stewart Alsop spera ca Elon Musk să-și ceară scuze pentru neregulile de la prezentare, dar unul dintre cei mai bogați oameni din lume a avut lucruri mai bune de făcut. Mai mult decât atât, Alsop a rămas fără mult râvnita mașina în momentul în care însuși Musk l-a sunat să-i aducă la cunoștință faptul că a sa comandă a fost anulată. O confirmare pe marginea relatării a venit din partea CEO-ul Tesla pe Twitter.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI