Tesla lucrează la două mașini electrice accesibile

Tesla lucrează la două mașini electrice accesibile

Tesla Motors a confirmat că lucrează la două mașini electrice autonome, pe care speră să le vândă la 30.000 de dolari, cu numele de cod Model 3 și Model Y. 

Cei de la Jalopnik au făcut o glumă bună referitoare la asta, pe care nu avem cum să nu o cităm: seria mașinilor Tesla, completată de cele tocmai anunțate, ar putea să se numească S3XY. Poate nu știți, dar acum aproximativ doi ani, din cauza celor de la Ford, Tesla nu a putut lansa Model E, modelul imediat următor Model S și Model X. Atunci, Elon Musk a făcut o glumă asemănătoare: „Ford a ucis S.E.X.”, așa că revenirea e cât se poate de amuzantă. Sau va fi, în cazul în care se concretizează.

Tesla-masini

Cei de la Electrek au scris că o sursă a confirmat că Tesla va lansa în luna martie a acestui an un sedan electric compact, numit Model 3, în timp ce Model Y va fi un SUV mai mic sau un CUV cu uși similare Model X, cu aceeași platformă de baterie electrică. Un purtător de cuvânt al Tesla a confirmat prezentarea Model 3 în martie. Totuși, în legătură cu Model Y nu e nimic sigur, deși Elon Musk a publicat acum puțin timp pe Twitter că vor exista și un Model 3, și un Model Y. Mai rămâne să avem mai multe detalii direct de la sursă, și poate linia S3XY nu va rămâne doar o glumă simpatică.

Citește și: