15 iul. 2016 | 12:02

Telefoanele Nexus sunt cele mai sigure dispozitive Android

ACTUALITATE
Telefoanele Nexus sunt cele mai sigure dispozitive Android

Conform unui nou studiu, telefoanele celor de la Google ar fi mai sigure decât toate celelalte terminale Android.

Unul dintre principalele motive pentru care unii oameni preferă telefoanele Nexus în ziua de azi este software-ul. Acestea sunt unele dintre puținele dispozitive din ziua de azi care includ versiunile stoc de Android și primele care au acces la upgrade-urile lansate de către Google.

Acum, însă, un studiu scoate la iveală un alt motiv important pentru care oamenii ar trebui să aleagă telefoanele respective. Conform unui studiu efectuat de compania Duo, terminalele Nexus sunt cele mai sigure dintre ”Androizi”, iar cauzele sunt cât se poate de clare. Producătorii includ numeroase modificări ale sistemului de operare și, de multe ori, întârzie update-urile. Asta înseamnă că utilizatorii beneficiază mult mai târziu de cele mai noi feature-uri dezvoltate de Google.

”Publicitatea Google axată pe securitatea telefoanelor Nexus, alături de actualizările foarte rapide, a ridicat nivelul de securitate al utilizatorilor. Cei pasionați de tehnologie pot schimba des telefoanele, beneficiind astfel de securitatea sporită garantată de fiecare nou model, dar asta nu se întâmplă atât de des. De cele mai multe ori, utilizatorii păstrează telefoanele mobile timp de mai mulți ani, astfel că alegerea telefonului potrivit îi ajută să se protejeze pentru o lungă perioadă”, a declarat un angajat Duo.

Conform unor celor de la Register, în jur de 30% dintre telefoanele Android sunt expuse în fața unor zeci de vulnerabilități importante. Majoritatea celor care beneficiau de cele mai noi patch-uri erau posesori de telefoane Nexus, aceștia fiind urmați de utilizatorii Huawei. Așa cum probabil bănuiați, Samsung nu stă foarte bine la acest capitol. În jur de 62% dintre terminalele Android analizate erau produse de coreeni, însă doar 15% dintre cele eligibile primiseră ultimele update-uri.

În prezent, 87% dintre Nexus-uri rulează Android Marshmallow. Pentru a vă face o idee mai bună, trebuie să știți că doar 13% dintre celelalte modele au ultima versiune a sistemului de operare.