Snapdragon 821 este cel mai rapid procesor de mobil

Snapdragon 821 este cel mai rapid procesor de mobil

Qualcomm este cea mai populară companie când vine vorba de procesoare pentru mobil, iar noul Snapdragon 821 este actualul său vârf de gamă.

Telefoanele de top reprezintă cea mai importantă sursă de venit pentru producătorii importanți de gadgeturi de pe întregul mapamond, iar la baza respectivelor modele se află un procesor puternic care aproape de fiecare dată vine de la Qualcomm. Snapdragon 821, anunțat astăzi de companie, este foarte probabil să fie creierul modelelor care vor ajunge pe piață până la finele acestui an.

Qualcomm Snapdragon 820 a fost cel mai important SoC al primei jumătăți de an. Acesta este prezent în toate dispozitivele pe care vi le-ați dorit la un moment dat, începând cu Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, LG G5, OnePlus 3, HTC 10 sau recentul Xiaomi Mi5. Orice producător care și-a dorit să fie relevant în cursa pentru cel mai performant telefon high-end a fost construit în jurul său.

Noul Snapdragon 821 nu este neapărat un upgrade revoluționar în comparație Snapdragon 820, dar include cu siguranță un bonus semnificativ de performanță. Conform comunicatului oficial, acesta a fost construit pe fundația SoC-ului anunțat anul trecut și, în primele teste, se transpune într-un salt de performanță de 10%. Nu se știe încă dacă și procesorul grafic sau GPU-ul inclus în SoC a beneficiat de un upgrade, dar Qualcomm a ținut să menționeze că modemul Snapdragon X12 LTE 600Mbps este același precum cel din Snapdragon 820.

Într-o perioadă în care există foarte multe speculații legate de iminentele terminale de la HTC și Samsung, sunt șanse foarte mari ca noul Snapdragon 821 să-și facă simțită prezența în noile smartphone-uri ce vor fi disponibile din toamnă. Rămâne acum să vedem dacă va reuși să ajungă și în Galaxy Note 7 sau doar cei care se vor orienta către noile dispozitive HTC Nexus se vor putea bucura de saltul de performanță. Răspunsul în vom aflat în două, trei luni.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo