Samsung repară problema cu stylusul de pe Galaxy Note 5

Samsung repară problema cu stylusul de pe Galaxy Note 5

Coreenii au reparat probabil singura problemă importantă a modelului Samsung Galaxy Note 5.

După cum probabil vă amintiți, în cadrul evenimentului de lansarea, cei de la Samsung s-au lăudat cu un nou mecanism cu arc care scoate stylusul după o apăsare. Ulterior, însă, s-a descoperit că dacă bagi creionul S-Pen cu spatele și nu cu vârful, oricât de încet, acesta se va bloca în telefon, în mecanismul cu arc.

Puteai să încerci să zgudui puțin stylusul ca să scape din mecanism, dar cei de la Ars Technica au avut probleme cu detectarea lui de către telefon după. În mod normal, în momentul în care scoți creionul din Note 5, telefonul va deschide o aplicație de luat notițe. Această funcționalitate nu mai era disponibilă după experiment.

Samsung Apple

După cum scriu cei de la Phonearena, Samsung ar fi remediat situația de curând, fără a face un anunț în legătură cu acest lucru. Noile versiuni de Samsung Galaxy Note 5 vin cu un sistem de detectare a S-Pen-ului mai rezistent decât cel de dinainte, care nu se va rupe la fel de ușor. Puteți vedea în imaginea de mai sus cele două sisteme de prindere. Mecanismul mai nou, afișat în stânga, se poate mișca în ambele direcții, astfel că S-Pen-ul nu va mai fi blocat.

Chiar și așa, Phonearena menționează că nu aveți cum să știți exact ce versiune cumpărați fără a desface telefonul, astfel că este recomandat în continuare să nu introduceți stylusul greșit.