Samsung face glume pe seama Apple la lansarea Galaxy Note 7

Pentru că era inevitabil să lipsească una sau două referințe pe seama Apple în cadrul lansării Galaxy Note 7, un oficial Samsung s-a aruncat la o ironie despre iPhone 7.

Cum în ultimele luni am fost asaltați cu informații despre Samsung Galaxy Note 7, același lucru s-a întâmplat și cu iminentul iPhone 7. Sud coreenii au confirmat cea mai mare parte a speculațiilor aseară, dar Apple, cum s-a întâmplat în fiecare an, refuză să facă public vreun detaliu despre următorul vârf de gamă, până la lansarea oficială a dispozitivului.

Lăsând aceste particularități la o parte, un lucru este aproape sigur. Nu ne așteptăm ca iPhone 7 să includă schimbări radicale de design față iPhone 6S. Din acest motiv, unii analiști s-au aruncat la denumirea de iPhone 6SE pentru gadgetul ce va fi lansat luna viitoare. Există totuși șanse foarte mari să nu mai vedem o ieșire de căști stereo de 3,5mm pe carcasa telefonului, obligându-ne fie să optăm pentru un headset Bluetooth, fie Lightning. Utilizarea unui adaptor de la Lightning la 3,5mm este de asemenea o posibilitatea, iar Apple s-ar putea chiar să includă unul în cutia telefonului.

În teorie, cum se întâmplă de fiecare dată în cazul unei schimbări de design și funcționalitate atât de importante, mulți utilizatori de iPhone 7 nu vor fi mulțumiți dacă acest zvon se materializează. Pe de altă parte, este doar un zvon. Justin Denison, vicepreședintele Samsung pe partea de marketing a dat crezare acelui zvon în cadrul conferinței de lansare pentru Note 7 cu o afirmație ironică pe care o puteți vedea și voi în clipul de mai sus. ,,Vreți să știți cu ce mai vine [Galaxy Note 7]? Un jack audio. Zic și eu.” În orice alt context, afirmația respectivă ar fi fost un pic ciudată, având în vedere că ieșirea audio nu este nici pe departe o funcție revoluționară, dar dacă următorul iPhone nu o va include, banala ieșire de căști a devenit un atu.

Indiferent dacă va include sau nu o ieșire de căști, iPhone 7 nu va fi primul telefon care să renunțe la portul stereo de 3,5mm. LeEco și Motorola au făcut tranziția prin intermediul unor dispozitive foarte atrăgătoare, iar Oppo, încă de acum doi ani, în 2014, a lansat Oppo R5 fără o mufă de căști.

Alexandru Puiu
07:14 03.08.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video