Rasism online: Twitter a confundat profilul unui utilizator cu cel al șefului Statului Islamic

Rasism online: Twitter a confundat profilul unui utilizator cu cel al șefului Statului Islamic

Recent, Twitter și-a actualizat condițiile și regulile în ceea ce privește comportamentul abuziv și conținutul plin de ură, pentru a proteja utilizatorii.

Asta s-a întâmplat după ce dezvoltatorilor li s-a reproșat că nu au făcut suficiente pentru a opri propaganda Statului Islamic. Scopul, așadar, a fost de a opri orice fel de manifestări care ar putea încuraja terorismul. Totuși, aparent, planurile nu au fost atât de bine puse la punct.

Iyad El-Baghdadi, activist al Primăverii Arabe, a fost revoltat de faptul că i-a fost suspendat contul, pe motiv că administratorii l-au confundat cu liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi. Nu a durat decât jumătate de oră, dar a fost suficient.Iyad El-Baghdadi-Twitter

El Baghdadi a explicat pentru BBC că a primit un mesaj de la Twitter, în care i se spunea că a încălcat regulile, fără să specifice exact ce reguli. A acuzat platforma de rasism, spunând că i se pare nedrept să i se pună eticheta respectivă și să fie asociat cu teroriștii, doar din cauza unei nefericite coincidențe de nume. 

Iyad El-Baghdadi-Twitter-2

Iyad are mai mult de 70.000 de urmăritori pe Twitter și deseori ironizează Statul Islamic. Cei de la Twitter nu au comentat încă incidentul, dar Iyad crede că ar trebui să își reevalueze procesele de securitate. Compania ar trebui să fie mai transparentă în legătură cu motivele pentru care suspendă conturi.