Qualcomm va crea procesoare speciale pentru dispozitivele purtabile

Qualcomm va crea procesoare speciale pentru dispozitivele purtabile

Americanii de la Qualcomm ar urma să lanseze o platforma Snapdragon Wear dedicată noi generații de smartwatch-uri.

Cu dorința de a îmbunătăți funcționalitatea și feature-urile dispozitivelor purtabile, cei de la Qualcomm au anunțat de curând noua platformă Snapdragon Wear. Mai mult decât atât, aceasta se pare că va contribui la îmbunătățire autonomiei bateriei, prin optimizarea consumului de energie pe smartwatch-uri. Primul model din această serie este Snapdragon Wear 2100.

Qualcomm a menționat deja o companie importantă care se va folosi de noul său chip. LG se pare că va adopta procesorul pentru viitoarea generație de smartwatch-uri. Snapdragon 2100 este mai mic decât procesorul folosit în trecut, consumă cu 25% mai puțină energie și beneficiază de senzori mai buni.

În urmă cu câteva luni, Qualcomm a introdus pe piață noul Snapdragon 820. Pe lângă faptul că este mult mai rapid decât Snapdragon 810 și consumă cu aproximativ 30% mai puțină energie electrică, acesta știe să facă mult mai multe lucruri decât SoC-ul anunțat anul trecut și este compatibil cu cele mai noi standarde de comunicații.

Americanii au completat acum gama de procesoare fabricate cu ajutorul procesului pe 14 nanometri cu modelele Snapdragon 625, 435 și 425. După cum scriu cei de la VentureBeat, acestea vor ajuta Qualcomm să concureze pe diverse segmente cu procesoare care beneficiază de același design. Puteți afla mai multe informații despre noile anunțuri făcute de Qualcomm de pe pagina oficială a companiei.