PS4 vs XBOX One – cum arată viitorul consolelor

PS4 vs XBOX One – cum arată viitorul consolelor

Consolele noi de la Sony și Microsoft au deja câțiva ani de când au ajuns pe piață, dar lupta pentru dominație PS4 vs Xbox One nu pare să se încheie prea curând.

Majoritatea posesorilor de console se decid să investească bani într-un PS4 sau Xbox One și sunt destul de porniți împotriva celeilalte variante. În teorie, nu există nici o consolă perfectă, iar având în vedere titluri exclusive precum Quantum Break sau Uncharted 4 este imposibil să afirmi că nu pierzi nimic dacă optezi pentru una dintre ele. În ceea ce privește vânzările însă, din cauza unei greșeli de marketing de la finele lui 2013, când Xbox One se vindea doar cu Kinect și costa 100 de dolari mai scump, consola celor de la Sony a ajuns să aibă un avantaj important. Mai grav decât atât este faptul că dominația continuă chiar și în 2016, iar trendul nu pare să se potolească prea curând.

Un nou raport publicat zilele trecute confirmă că, până în 2019, competiția PS4 vs Xbox One se va reflecta în 108 milioane de console comercializate la nivel global, dintre care, cele mai multe vor fi PlayStation. Conform unei prezentări din cadrul Game Developers Conference, 69 de milioane din totalul de 108 milioane, în 2019, vor fi PS4. Restul de 39 de milioane vor reprezenta un motiv de frustrare pentru Microsoft, înfățișând numărul de console ce se vor vinde.

În ceea ce privește situația de la această oră, PS4 vs Xbox are un lider necontestat în produsul creat de Sony. Cel mai recent studiu al celor de la IDG Consulting confirmă 36 de milioane de console PlayStation 4 ajunse la utilizatori și doar 19 milioane de console Xbox One. Alte autorități independente, precum Superdata și IHS au confirmat aceeași discrepanță.

În cazul în care vă așteptați că Microsoft să confirme aceste valori, nu merită să vă țineți respirația, deoarece nu a făcut niciodată un astfel de gest. Sony, în schimb, printr-un comunicat recent, a confirmat livrarea a 36 de milioane de console global.

Citește și: