Pokemon Go face prima victimă în Japonia

Pokemon Go face prima victimă în Japonia

Pokemon Go continuă să fie cel mai important fenomen cultural din 2016, depășind recorduri importante de popularitate și reușind să genereze și câteva victime între timp.

În cazul în care ați reușit să nu vă jucați Pokemon Go de la lansarea oficială, este foarte probabil să faceți parte din mișcarea de pe rețele sociale împotriva atrăgătorului joc. Nu de alta, dar dependența de Pokemon Go a reușit să genereze niște dezbateri online foarte aprinse, în ultima perioadă.

Deși va mai trece ceva timp până când vom afla dacă Nintendo și Niantic vor menține viu interesul zecilor de milioane de jucători pe termen lung, este important să amintem și victimele generate de Pokemon Go. S-au înregistrat deja jucători care au intrat în copaci pentru că se jucau la volan, oameni care au căzut de pe stânci și din fericire au reușit să supraviețuiască și, nu în ultimul rând, câțiva jucători care s-au strecurat într-un câmp de mine din Bosnia, în speranța că vor prinde câteva caractere unice.

După o lungă de perioadă de așteptare, Pokemon Go a ajuns săptămâna trecută într-una dintre cele mai importante piețe. Jocul a fost lansat în Japonia, unde era deja un fenomen cultural cu mult timp înainte să fie transformat într-un titlu pentru mobile. Autoritățile guvernamentale din teritoriu erau atât de încrezătoare că vor exista victime cauzate de Pokemon Go, încât au lansat niște avertismente oficiale pe marginea subeictului. Se pare însă că acelea nu au fost suficiente și tocmai a fost înregistrată prima victimă.

Un tânăr student la Universitatea Kindai din Osaka, în timp ce se juca Pokemon Go și stătea cu ochii în telefon, în loc să se uite pe unde merge, a căzut pe un rând de scări și a fost nevoie de intervenția unei mașini de salvare, din cauza volumului semnificativ de sânge pierdut de acesta. Conform tweet-urilor și rapoartelor de la fața locului, victima s-a lovit foarte tare la cap în urma căderii și nu se știe încă dacă a supraviețuit impactului.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo