Primul om pe care Pokemon Go l-a dus la moarte

Primul om pe care Pokemon Go l-a dus la moarte

Un jucător de Pokemon Go din Guatemala ar fi fost împușcat în timp ce căuta monștrii virtuali.

Cu toții știam că se va întâmpla la un moment dat, iar acum, vremea a sosit. Dacă informațiile din Guatemala sunt adevărate, se pare că avem parte de prima situație în care o persoană a murit în timp ce se juca Pokemon Go. Jerson Lopez de Leon, de 18 ani, ar fi fost împușcat mortal în timp ce vâna pokemoni alături de vărul său de  17 ani.

Incidentul a avut loc în orașul Chiquimula din Guatemala. În ceea ce privește modul în care întâmplarea tragică s-a petrecut, sursele oferă informații diferite. Site-ul Mirror, de exemplu, menționează faptul că Leon a intrat prin efracție într-o casă pentru a captura pokemoni, în timp ce Independent susține că tinerii se plimbau pe marginea unei căi ferate când au fost asaltați de către indivizi înarmați. Leon a decedat în urma împușcăturilor, în timp ce vărul său a fost grav rănit.

Poliția s-ar afla în căutarea ocupanților unui vehicul care a părăsit în viteza scena crimei. Nu mai puțin de 20 de cartușe ar fi fost găsite la locul crimei. Aceasta nu este decât una dintre numeroasele întâmplări asociate, într-un mod sau altul, cu Pokemon Go.

În O’Fallon, Missouri, patru bărbați au folosit aplicația cu realitate augmentată pentru a găsi jucători în anumite locuri, pe care i-au jefuit ulterior. Numărul victimelor se ridică la opt sau nouă, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție citat de Gizmodo. Ultimul jaf a avut loc duminică, în jurul orei 2, iar suspecții s-au deplasat cu ajutorul unui BMW negru.

Suspecții au jefuit oameni anticipând unde vor merge jucătorii, examinând PokeStopurile populare. Acestea sunt opriri din joc transpuse în viața reală și includ parcări, biserici și o multitudine de locuri publice. Isteria Pokemon Go este în plină ascensiune. O consecință ceva mai amuzantă a simțit-o Boon Sheridan, un bărbat care  s-a trezit cu o mulțime de oameni în fața casei, pentru că aparent jocul cu realitate augmentată a decis că locuința sa e una dintre sălile importante de antrenament.

Citește și:
Etichete: