01 ian. 2016 | 14:08

Omul care ne-a dat Star Wars prima oară: cum ar fi arătat personajele desenate de el

ENTERTAINMENT
Omul care ne-a dat Star Wars prima oară: cum ar fi arătat personajele desenate de el

Ralph McQuarrie a fost, poate, unul dintre cei mai buni ilustratori și designeri conceptuali. Puțini știu că în 1975, George Lucas l-a delegat să ilustreze câteva dintre scenele pentru primul film din seria Star Wars.

McQuarrie a desenat multe personaje, inclusiv pe Darth Vader, C-3PO, Chewbacca și R2-D2. Desigur, în imaginația sa, personajele nu arătau exact precum cele din film, iar acesta nu e un lucru rău. Artistul nu a avut foarte multă încredere în conceptul lui Lucas și nu a crezut că se va concretiza într-o peliculă, cu atât mai puțin într-una de un asemenea succes. Dar, așa cum a zis-o și el, George Lucas știa lucruri în plus.

Practic, McQuarrie a fost primul care a primit misiunea de a transpune în realitatea o idee atât de îndrăzneață de film. Chiar dacă desenele sale arată niște personaje ușor diferite de cele din film, George Lucas spune că o bună parte din inspirație i se datorează. El a fost cel căruia i-a trecut prin minte ca Darth Vader să aibă nevoie de o mască pentru a respira, precum și întreaga apariție întunecată a unuia dintre cei mai îndrăgiți antieroi. Toate imaginile au fost luate de aici.