Aniversarea lui George Lucas, omul care ne-a dat Star Wars și ne-a învățat să visăm [VIDEO]

Aniversarea lui George Lucas, omul care ne-a dat Star Wars și ne-a învățat să visăm [VIDEO]

Astăzi se împlinesc 71 de ani de la nașterea lui George Lucas, omul care a creat una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei.

În urmă cu foarte mult timp, pe un tărâm foarte îndepărtat se năștea George Walton Lucas, Jr. Petrecându-și copilăria în Modesto, California, George Lucas a dezvoltat o pasiune pentru mașini și curse. Această pasiune a dispărut, însă, în urma unui grav accident, iar Lucas s-a orientat către cinematografie.

Deși a produs un număr de filme cu bugete reduse în anii ’60, primele realizări importante ale acestuia au venit abia la începutul anilor ’70, odată cu THX 1138 și American Graffiti. Începând cu 1973, conform propriilor declarații, Lucas a lucrat la un film SF despre aventurile din spațiu ale unor personaje, printre care se regăsea și un anume Luke Starkiller.

Luke Starkiller a devenit ulterior Luke Skywalker, iar filmul care inițial se numea ”The Star Wars” a stabilit un nou record de încasări, fiind întrecut abia în anul 1983 de către ”E.T. the Extraterestrial”. Un lucru mai puțin știut este că Geroge Luvas, deși s-a implicat activ în producția filmelor, nu a regizat decât episodul patru ”A New Hope”.

George Lucas Star Wars

Episoadele cinci și șase au fost regizate de Irvin Kershner, respectiv Richard Marquand. Lucas a revenit pe platou în anul 1999, filmul ”Star Wars: The Phantom Menace” fiind  primul regizat de acesta după mai mult de douăzeci de ani.

Vânzarea către Disney a francizei Star Wars

Lucas a influențat și universul ”Indiana Jones”, furnizând povestea pentru filmul ”Raiders of the Lost Ark”, iar cu ajutorul firmei Lucasfilm a coordonat producția mai multor elemente din universul Star Wars. Lucasfilm a fost vândută către Disney în anul 2012, iar, după cum știți, un nou Star Wars urmează să apară pe marile ecrane la finalul acestui an. Ceea ce probabil nu știți este că Lucas făcuse la un moment dat planuri serioase pentru trei noi episoade care ar urma să se concentreze asupra unor personaje noi, mult mai tinere.

Odată ce Disney a preluat Star Wars, toate planurile acestea au fost abandonate, ceea ce s-ar putea dovedi o soluție optimă. J.J. Abrams chiar a declarat că ia în considerarea posibilitatea includerii oaselor lui Jar Jar Binks în deșert, doar pentru a demonstra că unul dintre cele mai detestate personaje din Episode I a dispărut din universul Star Wars odată și pentru totdeauna. Dar ideile mai puțin inspirate ale cunoscutului regizor sunt puțin importante acum. Având în vedere impactul primelor filme, câteva scenarii mai puțin reușite i se pot ierta lui Lucas la acest moment.

 

Citește și: