Ralph McQuarrie, designer-ul Star Wars, a murit la 82 de ani

Ralph McQuarrie, designer-ul Star Wars, a murit la 82 de ani

George Lucas este creatorul povestii din Star Wars, insa multe dintre personajele si scenele folosite au iesit din mintea designer-ului Ralph McQuarrie, inclusiv imaginea celebrului Darh Vader. Din pacate, Ralph McQuarrie a decedat in acest weekend.

Probabil va ramane in istorie ca cel care i-a desenat prima oara pe Yoda, Darth Vader, Chebacca, R2-D2 si C-3PO, insa artistul Ralph McQuarrie a lucrat de-a lungul anilor cu foarte multi regizori si scenaristi pentru a pune pe hartie viziunea acestora, prin miscarile sale de creion. Dupa ce a lucrat la CBS News ca artwork director, McQuarrie a colaborat atat cu George Lucas, cat si cu Steven Spielber pe parcursul a numeroase proiecte.

Printre cele mai populare filme la care a luat parte designer-ul se numara Trilogia Star Wars, Raiders of the Lost Ark, Close Encounters of the Third Kind, E.T the Extra-Terrestrial si Cocoon, pentru acesta din urma fiind si recoptorul unui premiu Oscar. Fiind extrem de talentat la desen, Ralph McQuarrie a mai desenat pentru jocuri video, coperti de carti si campanii publicitare.

Citește și: