Olympus PEN-F arată că design-ul clasic nu se demodează niciodată

Olympus PEN-F arată că design-ul clasic nu se demodează niciodată

Aspectul retro al camerelor foto a prins foarte bine pe piața DSLR-urilor din ultima perioadă. Aducând înapoi stilul care a transformat Leica-urile anilor ’50 și ’60 în adevărate opere de artă, noua cameră de la Olympus combină aspectul cu tehnologia în cel mai interesant mod.

În acest sens, Olymps crede că tehnologia de ultimă oră poate funcționa fără probleme în interiorul unor aparate care pot excela și în stil. Noul Olympus PEN-F abandonează aspectul negru și plasticos ce s-a consacrat în industria aparatelor foto de 30 de ani și se intoarce la farmecul aparatelor foto cromatice, oferind design-ului clasic chiar mai multă utilitate decât o făceau aparatele originale.

Noua cameră vine cu un senzor MOS ce oferă o imagine de 20 MP, un procesor TruePic VII, împreună cu un stabilizator de imagine pe 5 axe. În caz că vă veți îngrijora că fotografiile pe timp de noapte nu vor ieși satisfăcătoare, aflați că aparatul oferă echivalentul unui ISO 80 în modul de fotografiere pe lumină slabă.

Olympus PEN-F arată că design-ul clasic nu se demodează niciodată

Pentru că Olympus vrea să-și surprindă fanii, camera are o opțiune specială care va permite facerea de fotografii de 50 de megapixeli cu un timp de expunere 1/8000, acesta fiind mai mult decât perfect pentru situațiile normale.

Pentru cei care caută flexibilitate într-o cameră foto, PEN-F vine și cu un ecran flexibil de 3 inci, un vizor electronic OLED și chiar conexiune WiFi în caz că doriți să filmați cu ajutorul unui monitor extern.

Că tot veni vorba de filmat, aparatul este limitat, din păcate, doar la rezoluții 1080p. Dacă veți dori să construiți materiale video în format 4K, doar filmele în stil stop-cadru vor fi valabile prin intermediul camerei.

Olympus dorește să lanseze frumosul aparat foto la începutul lui martie pentru 1.200 de dolari, la acest preț cei interesați putând cumpăra doar corpul camerei.

Olympus PEN-F arată că design-ul clasic nu se demodează niciodată

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: