Acest clip cu Star Wars fără efecte speciale îți arată cât de buni au fost actorii


Rareori vedem online clipuri din cele mai populare filme ale momentului fără efecte speciale atașate, dar e foarte probabil să vă doriți să vedeți cum ar arăta Star Wars The Force Awakens în aceste condiții.

Indiferent cât de mare a fost efortul lui J.J. Abrams  de a apela cât mai puțin la efecte speciale în cazul celui mai nou film din seria Star Wars, prin natura filmului, acestea au ocupat un rol foarte important în peliculă. În definitiv, vorbim totuși de un film science-fiction care, deși se desfășoară într-o lume fantastică, trebuie să ofere privitorului iluzia de realism.

Astfel, deși ați învățat cu toții în ultimii ani cât de importante sunt efectele speciale în filmele de acțiune, cei de la Lucasfilm au decis să posteze pe YouTube un clip din Star Wars The Force Awakens format din mai multe secvențe care nu au trecut prin postprocesare. Cu alte cuvinte, acesta este conținutul video care a ieșit din camerele de filmat, înainte de aplicarea altor artificii.

Scurt metrajul înfățișează foarte multe ecrane verzi, preponderente în astfel de pelicule, dar și decoruri imense menite să amplifice realismul scenelor într-o sală de cinema în care se pot analiza cu atenție toate detaliile. Accentul se pune însă pe actorii care au făcut o treabă remarcabilă în a-și intepreta rolurile, în contextul în care unele dintre obiectele și personajele cu care ar fi trebuit să interacționeze în anumite scene erau doar în mintea lor. Fanii popularului droid BB-8, care s-ar putea să fi fost cea mai populară jucărie de Crăciun printre pasionații de Star Wars, vor fi uimiți când vor afla că în The Force Awakens este manipulat de un păpușar, în loc să fie constrolat de la distanță prin telecomandă. Tot acum, pentru prima oară, îl veți putea vedea pe Adam Drive, actorul din spatele personajului negativ Kylo Ren, fără mască.

Dacă vă place Star Wars și sunt șanse infime să nu vă placă, ar fi bine să apăsați pe play.

06:02 15.01.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video