Noile gadgeturi de la Philips pun accent pe sănătate

Exceptând căști și boxe, cei de la Philips nu prea și-au mai făcut simțită prezenta în domeniul gadgeturilor, dar cu o nouă linie de produse cu accent pe sănătate, tocmai au devenit un concurent serios pentru Withings.

Fără prea multe surle și trâmbițe, cei de la Philips și-au anunțat intrarea în domeniul purtabilelor, iar seria de noi dispozitive i-ar putea încânta enorm pe cei care și-au făcut un obice din monitorizarea particularităților de sănătate în confortul căminului. Dacă mai luăm în calcul și faptul că acestea nu vin la prețuri inaccesibile, șansele sunt foarte mari ca decizia olandezilor să fi fost una inspirată.

Încercând să concentreze câteva decenii de experiență în domeniul echipamentelor medicale în dispozitive purtabile, Philips amenință poziția celor de la Withings. Până acum, Withings era singura companie care comercializa ceasuri smart, cântare conectate la internet cu monitorizare a indicelui de masă sau tensiometre smart. În mare parte, Philips a lansat cam același lucru, deși noile aparate includ câteva beneficii suplimentare.

În centrul atenției este un așa numit Health Watch. Acesta un smartwatch în valoare de 250 de dolari care face o treabă foarte bună în a vă monitoriza activitatea, ritmul cardiac și ciclurile de somn. Marele său avantaj este că toate informațiile oferite vor fi ,,clinically validated”. Asta înseamnă că vor fi cât se poate de apropiate de rezultatele pe care le-ați obține măsurându-vă particularitățile efortului fizic într-un spital cu echipamente profesionale. În plus, cei care vor să-și asocieze și consumul de calorii sesiunilor de efort, o pot face prin intermediul aplicației Philips pentru iOS și Android. Pentru un plus de motivație, Health Watch vă va aminti ocazional să vă ridicați în picioare și să faceți câțiva pași. Nu se știe momentan dacă ceasul va suporta aplicații de la terți, dar este puțin probabil.

Restul noii game de produse mai include un cântar inteligent conectat la internet care, la 100 de dolari, vă ține evidența în timp pentru indicele de grăsime din organism și BMI – indicele de masă al corpului. La 60 de dolari puteți achiziționa un termometru de ureche conectat la internet ce înregistrează evoluția temperaturilor în timp, iar la 100, respectiv 90 de dolari vor fi disponibile tensiometre pentru braț și încheietură. Acestea din urmă vor putea să monitorizeze și ritmul cardiac împreună cu tensiunea arterială, toate transmise în timp real către smartphone. Produsele ar trebui deja să poată fi achiziționate.

 

Alexandru Puiu
16:04 02.08.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video