Cu o cameră deșteaptă, Philips monitorizează sănătatea copilului

Cei de la Philips sunt foarte pricepuți în materie de echipamente medicale, iar o nouă cameră pentru părinți grijulii s-ar putea să aducă o tehnologie revoluționară în confortul căminului. 

Deși mulți internauți asociază brandul Philips cu becuri inteligente și televizoare cu Ambilight, aceeași companie are centre de cercetare în care se dezvoltă produse revoluționare pentru o casă un pic mai deșteaptă.

De această dată, echipa Philips a demonstrat o cameră de monitorizare a copiilor care, pe lângă o calitate foarte bună a fluxului video oferit, reușește să vă ofere un amalgam de detalii suprinzătoare despre sănătatea micuțului. Practic, fără ca bebelușul să fie atins, respectiva cameră vă ilustrează, cu o marjă de eroare de maxim 2%, pulsul acestuia, ritmul cardiac, rata de respirație și nivelul de oxigen din organism.

În mod uzual, pentru astfel de operațiuni, copilul trebuie conectat la un set de aparate destul de envaziv. Alternativa științifică folosită de Philips în această cameră, aflată momentan în stadiu de prototip, nu necesită intrarea în contact fizic cu bebelușul. Acest lucru este posibil pentru că monitorizează cu precizie variațiile discrete, ce nu pot fi văzute cu ochiul liber, în culoarea pielii.

Pe de o parte, monitorizarea ritmului respirator și al bătăilor inimii, chiar și de la distanțe foarte mari, nu este neapărat nou, dar Philips a dus acele metodologii la un cu totul alt nivel, introducând în ecuație monitorizarea nivelul de oxigen din sânge. Partea spectaculoasă este că, folosind metode tradiționale de monitorizare, nu se văd diferențe mai mari de 2 procente față de cele măsurate din celălalt capăt al camerei.

,,Pentru pacienții cu anumite afecțiuni, managementul soluțiilor de tratament într-un mod cat mai puțin invaziv este vital pentru a evita orice surpse suplimentare de stres.” Carla Kriwet – CEO al diviziei Patient Care din cadrul Philips a fost foarte încântat de primele rezultate reale rezultate din teste cu acest nou tip de cameră.

Alexandru Puiu
10:26 11.06.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video