Scandalul Galaxy Note 7 nu a afectat încrederea în Samsung

Scandalul Galaxy Note 7 nu a afectat încrederea în Samsung

Ați fi tentați să credeți că numărul foarte mare de telefoane Galaxy Note 7 care au explodat din senin ar fi afectat încrederea utilizatorilor în Samsung, dar v-ați înșela.

În urmă cu câteva luni, cei de la Samsung au anunțat noul lor vârf de gamă. Galaxy Note 7 avea un design spectaculos, dimensiuni compacte și o performanță peste medie. Din păcate, toate aceste particularități au devenit egale cu zero în momentul în care mai multe exemplare au început să ia foc în diverse colțuri ale mapamondului. Defectul care a dus la această situație a fost atât de grav, încât Samsung și-a pierdut orice speranță că îl poate remedia. Soluția a rămas retragerea produsului de pe piață.

Din cauza acelei situații delicate, acțiunile companiei au scăzut vertiginos, iar profitul net al diviziei de mobile a fost cel mai mic din ultimul deceniu. Între timp, au a ajuns online informații și despre câteva cazuri în care au explodat telefoane Galaxy S7, dar acelea se pare că nu sunt vina Samsung.

Trecând însă peste toate aceste detalii, conform unei analize Reuters/Ipsos, brandul Samsung continuă să fie unul foarte puternic în piață, iar utilizatorii nu se feresc de gadgeturile sud coreenilor. Din câte se pare, cea mai mare parte a posesorilor de produse Samsung vor vămâne loiali companiei. Conform studiului publicat zilele trecute, nu mai puțin de 91% dintre cei care folosesc un smartphone Samsung, își vor cumpăra tot un telefon Samsung.  Mai mult decât atât, 92% au afirmat că vor cumpăra alte produse Samsung, indiferent de categoria din care fac parte.

De partea cealaltă a baricadei, Apple se mândrește cu performanțe similare, chiar dacă nu a trecut printr-un scandal de proporții în ultima perioadă. Nu mai puțin de 92% dintre cei chestionați vor cumpăra un alt iPhone, iar 89% dintre ei vor cumpăra alt produs Apple în general.

Cu alte cuvinte, fanii Samsung nu se sperie cu una, cu două.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo