Nike HypeAdapt sunt pantofii sport care se leagă singuri, ca în Back to the Future

Mai mult sau mai puțin din greșeală, Back to the Future a prezis numeroase tehnologii și gadgeturi din secolul 21, iar pantofii sport Nike HyperAdapt se numără printre ele. 

Când personajul principal din trilogia Înapoi în viitor a început să călătorească în timp, cei mai mulți nu erau atât de curioși în ceea ce privește DeLorean-ul, cât tehnologiile din viitor. Mulți au perceput filmul ca pe o invitație la adresa producătorilor din varii domenii de a aduce cât mai curând pe piață un Hoverboard adevărat care plutește și o pereche de pantofii sport ce se leagă singuri la șireturi.

Dacă în ceea ce privește Hoverboard-ul am văzut unul foarte apropiat de realitate probat de Lexus în Barcelona, au mai rămas creațiile celor de la Nike să ajungă într-o formaă sau alta pe piață.

Prima promisiune pe marginea acestui subiect a fost făcută de oficialii Nike în 2015, exact atunci când data din calendarul companiei americane a coincis cu momentul de călătorie în viitor a lui Michael J Fox din film. Trecând însă peste detaliile de fond, important este că nu va mai trece nici măcar un an până veți putea intra în posesia primelor perechi intitulate sugestiv – Nike HiperAdapt 1.0.

După cum se poate vedea și în clipul de mai sus, tenișii sport își trag singuri șireturile, dar mai mult decât atât, mă încântă faptul că nu mai au trăsăturile acelea bădărane de design ce aduceau mai degrabă aminte de clăpari decât de o pereche de încălțăimnte Nike. Noii Nike HyperAdapt 1.0 folosesc un design simplu și atrăgător, iar spre deosebire de primul concept pe aceeași idee, au scos din ecuație generatorul extern.

,,Nu ar fi grozav dacă un pantof în viitor ar simți când ai nevoie de el mai strâns sau mai larg? S-ar putea să fie chiar mai strâns decât de obicei dacă simte că ai nevoie de nivelul suplimentar de fixare pentru manevre bruște? Spre asta ne îndreptăm. În viitor, produsele vor prinde viață.” Astfel a devfinit Tinker Hatfield de la Nike direcția și utilitatea acestei perechi de încălțăminte care nu are un preț ci doar o dată aproximativă de lansare, sărbătorile de Crăciun din acest an și promisiunea că vor putea fi achiziționați în trei culori diferite.

Alexandru Puiu
08:40 17.03.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video