Nico360 este cea mai mică cameră pentru filmări VR și 360 de grade

Amatorii de filmări la 360 de grade și creații video pentru realitate virtuală, se pot orienta în curând către Nico360, una dintre cele mai mici camere cu astfel de performanțe.

În ultimul an, au ajuns pe piață camere din ce în ce mai multe capabile să imortalizeze conținut video la 360 de grade. În mare parte, acestea sunt destul de scumpe, dar o problemă și mai importantă a lor ține de dimensiune, decât de preț.

Excepția de la regulă, atât din punctul de vedere al valorii de achiziție, cât și a dimensiunii, va ajunge în curând pe piață sub forma noii camere Nico360. Aceasta este descrisă de echipa de ingineri din spate ca fiind cea mai mică din lume cu astfel de performanțe. Încercând să obțină finanțare printr-un proiect de crowdfunding pe Indiegogo, noua cameră poate fi comparată dintr-un punct de vedere cu un GoPro, deși pare să fie chiar mai mică decât popularele camere de acțiune.

La capitolul specificații tehnice, noua cameră Nico360 este construită în jurul a doi senzori de 16 megapixeli produși de Sony. Fiecare dintre ei poate genera conținut video la o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli la 30 de cadre pe secundă. Datorită adoptării unor lentile cu un unghi de vizibilitatea foarte mare, chiar dacă vorbim doar de două fluxuri video, împreună, ele pot sta la baza unor experiențe VR de calitate foarte bună. În plus, Nico360 include o montură standard de trepied și acceptă sporirea capacității de stocare prin carduri standard microSD, deși nu știm cât ocupă un clip de un minut filmat simultan cu cele două camere.

În funcție de scenariul pe care îl aveți în minte, Nico poate filma în mai multe moduri, inclusiv plan, sferă, mod planetă și mod VR. Nu lipsește suportul pentru streaming prin Bluetooth sau WiFi către un smartphone sau o tabletă. Prețul pentru Nico360 va fi de 200 de dolari când va ajunge în magazine, dar pe timpul campaniei de finanțare se rezumă la 100 de dolari.

Alexandru Puiu
16:45 19.07.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video